Süper Lig'de yeni format heyecanı! Kulüpler Romanya modeliyle 250 milyon dolar kazanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Süper Lig'de yeni format heyecanı! Kulüpler Romanya modeliyle 250 milyon dolar kazanacak

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye Futbol Federasyonu, gelecek sezon Play-Off sistemi başta olmak üzere bazı yeniliklerin olabileceğini resmi siteden yaptığı açıklamayla duyurmuştu. Kulüplerin daha fazla para kazanacağı bir formül için gündeme Romanya ve Belçika modeli geldi. İşte detaylar...

Türkiye Futbol Federasyonu, gelecek sezonun yayın ihalesi için Kulüpler Birliği ile detaylı çalışmalara başladı.

500 milyon dolardan 85 milyon dolara gerileyen yayın gelirlerini arttırmak isteyen TFF, Kulüpler Birliği ile ihale komisyonu kurdu.

En az 250 milyon dolar gelir hedefleyen TFF, 3-4 firmayla görüşmelere başladı.

Süper Lig'de yeni format heyecanı! Kulüpler Romanya modeliyle 250 milyon dolar kazanacak

ROMANYA YA DA BELÇİKA MODELİ NASIL UYGULANIYOR?

Play-off ya da Play-out ile gelirlerini arttırmak isteyen kulüpler, Belçika ve Romanya'daki Play-Off sistemini değerlendirmeye aldı.

Belçika'da normal sezonunu ilk 6'da bitiren takımların puanların yarısı hesaplanıyor ve buçuklu puanlar yukarı yuvarlanarak Play-Off sistemi oynatılıyor. Play-Off sonunda puan eşitliği yaşanması halinde ise yukarı tamamlanan yarım puanlar geri alınıyor.

Romanya liginde ise ilk 6'daki takımlar Play-Off oynarken, son 10 takım düşme grubunda mücadele veriyor. Bu grubu son sırada bitiren 2 takım düşerken, sondan üçüncü takım 2. Lig'in üçüncüsüyle maça çıkıyor.

 

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Selenay Uğur 4 Aralık 2023 13:09

gerek yok şu an iyi zaten

Sonraki Haber Yükleniyor...