Ümit Özat'ın babası Ali Özat tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ümit Özat'ın babası Ali Özat tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin unutulmaz kaptanlarından, eski milli futbolcu ve teknik direktör Ümit Özat, babasını kaybetti. Özat'ın babası bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Ünlü futbol adamı kısa süre önce "Biz babadan Fenerbahçeliyiz! Maalesef tekrar hastanedeyiz. Dualarınızı bekliyoruz..." şeklinde bir mesajla fotoğraf paylaşmıştı.

Teknik direktör Ümit Özat'ın babası Ali Özat, Ankara'da hayatını kaybetti.

Ümit Özat, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, "Maalesef babamızı, canımızı kaybettik. Acımız taze. Bu süreçte bize destek olan tüm dostlara teşekkür ederiz. Cenazemiz yarın cuma namazına müteakiben 14.15'de Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndan kalkacaktır." ifadelerini kullandı.

Ümit Özat, 2022 yılının sonuna doğru babasının kansere yakalandığını duyurmuştu

https://twitter.com/UmitOzatOnline/status/1618583083648966656

ÜMİT ÖZAT KİMDİR?

Gençlerbirliği altyapısında yetişen Ümit Özat, 1995-2000 yılları arasında başkent ekibinin formasını terletti. Bu dönemde Gençlerbirliği ile 4 Avrupa kupasına çıktı. 2001-2002 sezonunda önce Bursa'ya transfer olan Ümit Özat, daha sonra buradan Fenerbahçe'ye gitti. İlk başlarda ön libero olarak oynayan oyuncu, daha sonra sol bek mevkiine geçti.

2007 yılına kadar istikrarlı şekilde Fenerbahçe'de oynayan Ümit Özat, daha sonra Christoph Daum’un takımı olan Almanya'nın Köln takımına transfer oldu ve burada kaptanlık yaptı. Ancak yaşadığı bazı sağlık sorunları sebebiyle futbolu bırakmak zorunda kaldı.

Özellikle teknik direktör başarısıyla son dönemlerde dikkatleri üzerine toplayan Ümit Özat, Fenerbahçe ve Almanya'daki başarılı performanslarının yanı sıra, A milli takımda da futbolculuk döneminde önemli başarılar gösterdi. Dirençli ve güçlü olmasının yanı sıra, yeteneği ve hırsı ile istikrarlı bir oyuncu olarak ön plana çıkıyordu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...