Terminatör Enner Valencia: Adını tarihe altın harflerle yazdırıyor

- Güncelleme:
Terminatör Enner Valencia: Adını tarihe altın harflerle yazdırıyor

Spor Haberleri

Önce kariyer zirvesini gördü, ardından Fernandao’yu solladı. Son olarak Alex’i geçen Enner Valencia, şimdi de Aykut Kocaman’ın ensesinde, krallık yolunda, tarihin eşiğinde…

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Enner Valencia; Ekvadorlu yıldız, 33 yaşında en parlak dönemine ulaştı, göz kamaştırıyor. Sezona fırtına gibi giren Valencia, rekorları tek tek tarihe gömüyor. Ligde 25, toplamda 29 gole ulaşan Enner Valencia, bu hızla devam ederse Fenerbahçe tarihinde ne iyisi olacak. İlk olarak kendini aşan Valencia, 2017-18’de Tigres’teki 15 gollük performansını geçerek kariyer rekorunu kırdı. 

EN GOLCÜ YABANCI

Konya maçında ağları iki kere havalandırarak, Fernandao’yu (50) solladı ve Fenerbahçe’nin en golcü ilk on oyuncusu arasına girdi. Kayseri (1), Sevilla (1) ve Alanya (2) ağlarını havalandırarak toplamda 55 gole ulaşan Valencia, Tanju Çolak’ı da solladı, 8. Nobre’yi yakaladı. Sırada Oğuz Çetin (57) var. Ancak Enner Valencia’nın başardıkları bu kadar da değil. Tüm kulvarlarda 29 defa ağları sarsan Ekvadorlu, 28 golle Alex de Souza’ya ait rekoru kırarak, Fenerbahçe formasıyla bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu oldu.

HERKESİ GEÇEBİLİR

Ligde kaydettiği 25 golle krallık yarışında emin adımlarla ilerleyen tecrübeli oyuncu tacı takarsa Fenerbahçe’nin 10. Kralı olarak tarihe geçecek. Valencia, kalan 10 maçta 4 defa daha kalecileri mağlup ederse, Alex’in 28 gollük lig rekorunu kıracak. 5 gol atması hâlinde ise Aykut Kocaman’ı da geçerek bir sezonda Fenerbahçe formasıyla ligde en çok gol atan oyuncu olacak. Bunun için Valencia’nın önünde 10 lig maçı bulunuyor.

ALTAY BAYINDIR DÖRT YILLIK İMZAYI ATTI

Fenerbahçe, sözleşmesini dört yıllık uzatan Altay Bayındır için dün imza töreni düzenledi. Başkan Ali Koç, “Altay’ın hem Fenerbahçe’de hem de Türk futbolunda sembol olmaya devam edeceğinden şüphem yok” sözleriyle millî eldiveni onore etti. Altay ise “Dört yıl daha bu büyük camia ile birlikte sahada mücadele vereceğim için çok mutluyum” diye konuştu.

Terminatör Enner Valencia: Adını tarihe altın harflerle yazdırıyor

ARTIK DAVET YOK

Belçika’nın yeni hocası Domenico Tedesco, Michy Batshuayi’nin üzerini çizdi. Batsman, EURO 2024 elemelerinde Belçika’nın kadrosuna alınmadı. Tedesco’nun, sakatlığı olan Batshuayi için “Sağlıklı da olsa kadroya almayacaktım” dediği ifade edildi.

TAKIM YARI YARIYA AZALDI

Fenerbahçe’de 11 oyuncu millî takımlara davet edildi. Altay, Samet, İsmail, Ferdi, İrfan Can, Arda Güler ay yıldızlı formaya hizmet için yola düşerken, Szalai, Zajc, Rossi ve Alioski de millî takımlara gitti. Alanya’da sakatlanan Valencia ise Ekvador kadrosundan çıkarıldı. 

SONU GELMİYOR

Peres, Lincoln ve Batshuayi’nin ardından King, Oosterwolde, Emre ve Valencia da sakatlar kervanına katıldı. Emre’nin ciddi bir sıkıntısının olmadığı öğrenilirken, Oosterwolde ve King an az bir ay sahalardan uzak kalacak. Valencia’nın ise derbiye yetişmesi bekleniyor.

HÜCUM ÇILGINLIĞI

Alanyaspor ağlarına üç gol bırakan Fenerbahçe hücum istatistiklerinde ligin zirvesinde. 61 golle ligin en skoreri olan sarı lacivertliler, aynı zamanda Süper Lig’in en fazla gol beklentisine ulaşan (52,3), en fazla net pozisyona giren (81), rakip alanda en çok top çalan (6.8) takımı.

JESUS ‘ÇOK YAVAŞSINIZ’ DEDİ

Alanya maçının ilk yarısını 1-0 mağlup kapatan Fenerbahçe soyunma odasında Jorge Jesus fırtınası esti. “Yavaş ve temposuz oynuyorsunuz” eleştirisi yapan Portekizli “İkinci yarıda her şeyi daha fazla yapmalıyız. Hızlanacağız. Koşacağız. Savaşacağız. Vazgeçmek yok. Kazanacağız” diyerek oyuncularını ateşledi. Sarı lacivertliler de ikinci yarıda verdikleri galibiyet sözünü tuttu. 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...