Çin'in en büyük otomotiv üreticisi Chery Avrupa’dan önce Türkiye’de

- Güncelleme:
Çin'in en büyük otomotiv üreticisi Chery Avrupa’dan önce Türkiye’de

T-Otomobil Haberleri

Chery Türkiye Başkanı Si: Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Hem AB adayı hem de NATO üyesi olmak üzere iki kimliğe sahip. Coğrafi avantajları ve büyüyen ekonomisiyle bizim ciddi önem verdiğimiz stratejik bir pazar. Chery’nin Avrupa pazarına girmesi için Türkiye’yi bir köprü olarak görüyoruz…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ

Üst üste 19 yıl Çin’in ihracat şampiyonu olan Chery, Türkiye pazarına güçlü bir giriş yapıyor. 80 ülkeye ihracat gerçekleştiren marka, devasa satış ve servis ağı tecrübesi ile Türkiye’de de hızlı bir yapılanma sürecini başlatıyor. İstanbul’da düzenledikleri lansman toplantısında konuşan Chery Türkiye Başkanı Fenghuo Si, grubun büyüklüğüne dikkat çekerek “Şirketimiz küresel kaynakların entegrasyonuyla otomobil iş kolunu odak noktası olarak görerek farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Böylece, 300’den fazla üye işletme ve 150 milyar CNY yıllık gelir ile otomobil, otomobil parçaları, finans, modern hizmetler, akıllı ağlar, gemiler ve emlak dâhil olmak üzere yedi farklı alanda faaliyet gösteriyor” dedi.

Son yıllarda Orta Doğu ve Batı Asya pazarlarında başarılı satış performansları yakaladıklarına dikkat çeken Si “AB pazarına resmî girişi için aktif hazırlıklarımız devam ediyor. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Hem AB adayı hem de NATO üyesi olmak üzere iki kimliğe sahip. Coğrafi avantajları ve büyüyen ekonomisiyle bizim ciddi önem verdiğimiz stratejik bir pazar. Chery’nin Avrupa pazarına girmesi için Türkiye’yi bir köprü olarak görüyoruz” dedi. Türkiye’nin, tüm global markaların olduğu gibi Chery’nin de uzun zamandır odağında olduğunu söyleyen Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan ise “Chery 4 yıllık bir araştırma birçok farklı alternatif ve fizibilite sonucunda, Türkiye pazarına kendi yatırımı ile gelme kararı aldı. Bu karar markanın Türkiye’ye ve Türkiye’deki otomotiv pazarına olan inancının bir göstergesi” ifadelerini kullandı. 2023 yılında 25 ayrı noktada satış ve satış sonrası hizmeti verecek yetkili satıcı ile hizmete başlayacaklarını ifade eden Turan, 2024 yılında 40’lı seviyelere ulaşma hedefinde olduklarını belirtti. 

Range Rover ve Jaguar markalarının yüzde 50 hissesine sahip olan Chery, benzer mühendislik kalitesinde geliştirdiği 3 farklı model ile SUV ile Türkiye pazarına giriş yapacak. İlk etapta 1.6 litre benzinli motor ve 7 ileri otomatik şanzımana Chery OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve amiral gemisi modeli TIGGO 8 PRO ülkemiz yollarında boy gösterecek. Marka 2024 yılı itibarıyla hibrit ve elektrikli motorizasyonlu model atağı ile Türkiye pazarında büyüme hedefinde… 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...