Yetkili isim duyurdu! İngiltere'den yerli otomobil Togg’a teklif: ‘Bayilik için aradılar’

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yetkili isim duyurdu! İngiltere'den yerli otomobil Togg’a teklif: ‘Bayilik için aradılar’

T-Otomobil Haberleri

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, geçtiğimiz 29 Ekim günü seri üretime geçerek ivmeyi artırdı. Togg heyecanı devam ederken, ihracat konusunda önemli bir açıklama gündeme damgasını vurdu. Yerli otomobil için büyük talep olduğunu söyleyen yetkili bir isim, İngiltere vurgusu yaptı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla ekim ayı dış ticaret rakamlarının açıklandığı toplantıda konuştu. Gültepe, 2022’ye 250 milyar dolar ihracat hedefi ile başladıklarını belirterek, "Hedefi yakalayıp inşallah ihracatta yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleştireceğimizi tahmin ediyoruz.” dedi.

TİM Başkanı Gültepe, toplantıda, 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüştüğünü, Togg töreninde kendisinin de olduğunu belirterek müjdeli haberleri de duyurdu.

Gültepe, “Gerçekten çok büyük bir talep var. İngiltere’nin en büyük iş insanlarından biri, bir arkadaşımızı arayarak bayilik istediğini, İngiltere’deki satış haklarını, franchise haklarını alıp orada onu (Togg) tanıtmak istediğini söylüyor. Bu da buna talep olacağını gösteriyor. Gerçekten araba güzel, yakından da inceledim. Araba değil de, akıllı cihaz deniliyor. Bir arabadan fazlası, akıllı cihaz olarak ortaya çıkıyor.” redi.

Togg’un en kısa sürede satışa girmesini temenni eden Gültepe, TİM ve birlikler olarak yerli malını kullanmaya bu kapsamda da devam edeceklerini bildirdi.

YERLİ OTOMOBİL TOGG 2023’TE GELİYOR!

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından çalışmaları devam eden yerli otomobil Togg, meraklı bekleyişin ardından 29 Ekim Cumartesi günü seri üretime geçti. 18 Temmuz 2020’de temeli atılan Togg’un Gemlik’teki fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhuriyet Bayramı'nda yapıldı.

Açılış töreniyle birlikte ilk yerli otomobiller de seri üretime girdi. Togg'un ilk akıllı cihazı olarak açıklanan C SUV modeli seri üretim bandından indi. Yerli otomobil Togg’un fikri ve sınai mülkiyetinin yüzde 100 Türkiye'ye ait olduğu açıklandı. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...