KIA elektriklide voltajı yükseltti

- Güncelleme:
KIA elektriklide voltajı yükseltti

T-Otomobil Haberleri

2030 yılında küresel çapta toplam satışlarının yüzde 30’unu tam elektrikli araçlardan elde edeceğini öngören KIA, hibrit modellerle birlikte bu payı %52’ye taşıyacak. Şirketin gelecek vizyonu ise elektrikli modeller, bağlanabilirlik ve otonom sürüş teknolojileri…

ALİ ÇELİK

Yeni nesil otomobilleri ile Uzak Doğulu ve Avrupalı rakiplerinin de dikkatini üzerine çeken KIA, 2021’de “İlham Veren Yolculuk” sloganıyla bir dönüşüm yolculuğuna start vermişti. Yeni elektrikli modelleri EV6 ve Niro ile KKTC’de âdeta gövde gösterisi yapan marka, düzenlediği tanıtım lansmanında gelecekteki elektrifikasyon stratejisi ile ilgili önemli ip uçları verdi. Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel konuşmasında “2030 yılı yol haritamız kapsamında elektrikli ürün gamımızı Türkiye’de de genişletmeye ve globalde başlayan dönüşüm yolculuğumuza devam ediyoruz. Kia, 2027 yılına kadar 14 elektrikli model geliştireceğini açıklamıştı. Yeni EV 6 ve Yeni Niro EV bu strateji doğrultusunda geliştirilen iki yeni modelimiz. Gelecek vizyonumuzla otonom sürüş teknolojilerini tüm araçlarımızda genişletmeyi, elektrikli ya da elektrik destekli motora sahip araçlarımızla hedeflerimize ulaşmayı istiyoruz. Kia’nın küresel ölçekte 2022 yılı sonunda toplam satışlarının yüzde 5’inin elektrikli araçlardan sağlanacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

HEM HİBRİT HEM ELEKTRİK İLE GELİYOR

Tanıtımı yapılan Niro modeli çevre dostu bir SUV olarak karşımıza çıkarken aracın hem hibrit hem de elektrikli versiyonu ile satışa sunuluyor. Niro gelişmiş sürüş destek sistemleri, yolcu güvenliğini ve sürüş rahatlığını artıran ileri teknolojiye sahip özellikleri ile ön plana çıkıyor. Avrupa’da “2022 Yılın Otomobili” ödülünü kazanan Kia EV6 modeli haziran ayında GT-Line 4x4 versiyonu ile Türkiye’de satışa sunuldu. Uzun menzil, sıfır emisyonlu güç-aktarma sistemi, ileri teknolojili 800V ultra hızlı şarj ve farklı crossover tasarımı ile elektrikli araç dünyasına tamamen yeni bir soluk ve yeni bir yaklaşım getiren EV6, Kia’nın elektrikli araçlar (BEV) için tasarladığı özel platformu (E-GMP) kullanan ilk otomobil olma özelliğini taşıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...