Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nova, koronalı çalışanı ofiste karantinaya alacak

Düzenleyen:
Nova, koronalı çalışanı  ofiste karantinaya alacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Normalleşme süreci ile birlikte ofislere dönüş başladı. Ancak ofislerde alınan tedbirlerin yeterli olup olmadığı en büyük edişe kaynağı. Türk firması Peakup tarafından tamamen yerli imkânlarla geliştirilen Nova adı verilen IoT platformu ile ofislerde minimum temas devri başlıyor.

Nova, ofise girişten itibaren yönetimi ele alıyor. Herkesin dokunduğu kapı koluna, klima için kumandaya ya da aydınlatma için düğmeye dokunmak gerek kalmıyor. Tüm bunlar cep telefonu ya da bilgisayar ekranından tek tuşla yapılabiliyor. Isı algılayıcıları sayesinde temassız ateş ölçümü yapılırken, ofiste ateşi yükselen kişinin ofisin hangi bölgelerinde dolaştığı, kimlere temas ettiği belirleniyor. Böylece sistem tüm ofisin kapatılması yerine yalnızca belli kişilerin karantinaya alınmasını sağlıyor. 

FİZİKİ ODALARIN  'ZOOM'UNU KURDU
Nova, toplantı odalarına yerleştirilen tak çalıştır özelliğine sahip dijital panolar sayesinde de odaların rezervasyonunu sosyal mesafe kurallarına göre düzenliyor. Gün içerisindeki toplantı takvimi bu panolara yansıtılırken, yöneticiler toplantıya kim gireceğine karar verebiliyor. Bulut platform üzerinden yönetilen dijital pano tek şarj ile üç ay boyunca kullanılabiliyor. Koronavirüs salgını sebebiyle çoğu kurumun evden çalışmaya geçmesiyle dijital iş yeri platformlarına olan talebin üç günde yüzde 70 arttığını dile getiren Peakup CEO'su Ahmet Toprakçı “Pandemi sürecini dijitalleşme ile paralel yürütmek isteyen işletmelerin, Peakup tarafından verilen değişim yönetimi hizmetine olan ilgisi aylık bazda 15 kata kadar yükseldi. Nova'yı dünyaya da ihraç etmek istiyoruz” dedi. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...