Türk girişimlere 139 milyon dolar yatırım

Türk girişimlere 139 milyon dolar yatırım

TEKNOLOJİ Haberleri

Startup.watch tarafından paylaşılan Türkiye Girişim Ekosistemi 2021 verilerine göre Türkiye, 2020 yılında 100 milyon dolar üzeri yatırım yapılan ülkeler arasında yer aldı.

ÖMER TEMÜR

2020’de kurulan 165 adet yeni girişime yapılan 139 milyon dolarlık yatırımla girişim ekosistemindeki en büyük tutara ulaşıldı. Verilere göre 2019 ve 2020 yılında Türkiye’de en çok yeni girişim kurulan sektör, oyun sektörü oldu. Türkiye’de son iki yılda 141 oyun girişimi kurulduğu kaydedildi. Oyun alanındaki girişimcilere verilen devlet desteklerine dikkat çeken IFASTURK Eğitim, AR-GE ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, “Oyun sektörü ülkemizin parlayan yıldızı konumunda. Bu ekosistemdeki girişimcilere şirket kuruluşundan devlet desteklerine, mali danışmanlıktan AR-GE destek ve ihracat destek danışmanlığına kadar geniş bir yelpazede katkı sunuyoruz. Ücretsiz sunduğumuz eğitimlerimizle de yeni girişimcileri destekliyoruz. Oyun sektörünün ülke ekonomisindeki payı hızla artmaya devam edecek” bilgisini verdi.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...