Elon Musk Twitter’a yeni lider arıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk Twitter’a yeni lider arıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter’ın yeni patronu Elon Musk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda önemli bir konuya değindi. Milyarder iş insanı, Twitter için harcadığı zamanı azaltmak istediğini ve Twitter’ı yönetecek bir lider aradığını belirtti.

Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla her gün manşetlerde kendine yer edinen Elon Musk, dün attığı tweet ile gündeme geldi. Elon Musk, Twitter'daki zamanını azaltmayı ve nihayetinde yeni bir lider bulmayı planladığını açıkladı.

Elon Musk, geçtiğimiz Nisan ayında Twitter’ı satın almak üzere anlaşmıştı ancak Mayıs ayında Twitter anlaşmasını askıya almıştı. Twitter ile Musk arasında uzun süre devam eden anlaşmazlık ve karşılıklı atışmalar neticesinde milyarder, Temmuz ayında anlaşmayı tek taraflı olarak feshedince Twitter mahkemenin yolunu tuttu.

AYLAR SÜREN TARTIŞMALARIN ARDINDAN TWİTTER'I SATIN ALDI

Kasım ayında başlaması beklenen davalar öncesinde mahkeme başkanı, Musk’ın lehine bir karar alarak Musk’a 28 Ekim’e kadar süre verdi. Bu tarihe kadar Musk ya Twitter’ı satın alacaktı ya da dava başlayacaktı. Son tarihten bir gün önce, Twitter’ın merkez binasına elinde lavaboyla giren Musk, anlaştığı üzere 44 milyar dolar karşılığında sosyal medya deve Twitter’ı satın alma anlaşmasını tamamladı. Bununla birlikte, eğer dava süreci başlasaydı, hukukçulara göre Musk büyük bir ihtimalle davayı kaybedecekti. Belki de Musk, Twitter ile bu nedenle yeniden masaya oturmuştur. 

Twitter’da köklü değişiklikler yapacağı en başından beri belli olan Musk, ilk iş olarak CEO Parag Agrawal dahil dört üst düzey yöneticiyi kovdu, birkaç gün sonra ise yönetim kurulunu feshederek Twitter’ın tek yöneticisi oldu. İlerleyen haftalarda şirket çalışanlarının yarısını işten çıkardı.

TWİTTER’DA KİM VARSA KOVDU, ŞİMDİ YÖNETİCİ ARIYOR

Geçtiğimiz hafta Elon Musk, kendisine yöneltilen eleştirilerin üzerine attığı bir tweette, Twitter için çok çalıştığını ve Twitter binasında kaldığını açıklamıştı.

Milyarder iş insanı, dün Delaware'deki mahkemede elektrikli otomobil şirketi Tesla’da 56 milyar dolarlık ödeme paketini savunurken Twitter'ın gelecekteki liderliğine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Mahkemede Musk, "Twitter'daki zamanımı azaltmayı ve zamanla Twitter'ı yönetecek başka birini bulmayı umuyorum" dedi. Ancak Musk daha sonra bir tweet'te Twitter'ı güçlü bir yere gelene kadar çalıştırmaya devam edeceğini, bunun 'biraz zaman alacağını' söyledi.

(DailyMail)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...