Elon Musk harekete geçti: Twitter'da işçi kıyımı başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk harekete geçti: Twitter'da işçi kıyımı başladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Twitter, Elon Musk'ın resmi olarak şirketi devralmasından sadece bir hafta sonra Cuma günü işçileri işten çıkarmaya başlayacağı açıkladı. The New York Times ve The Washington Post tarafından görülen şirket içi mesajlara göre, şirket çalışanlarının yaklaşık yarısı işini kaybedecek. 

Elon Musk, Twitter'ı devraldıktan sonra personel değişikliği yapmak için fazla zaman kaybetmedi. İlk eylemi, CEO Parag Agrawal'ı ve liderlik ekibinin diğer üyelerini görevden almaktı. Diğer birkaç yönetici geçen hafta şirketten ayrıldı. Personele gönderilen yeni bir e-postada ise Twitter, ‘küresel işgücünü Cuma günü azaltmak için zorlu bir süreçten geçeceklerini’ ve bu hareketin ‘şirketin başarısının devam etmesini sağlamak için ne yazık ki gerekli’ olduğunu ifade etti.

Sosyal medya devi Twitter'ın ofisleri Cuma günü kapatılacak ve tüm çalışanlardan evde kalmaları ve gelecek haberi beklemeleri söylendi. İşlerine devam edebilecek olanlar, iş e-postaları aracılığıyla ‘Twitter'daki Rolünüz’ konulu bir e-posta alacak. Twitter, işten çıkarılan kişilerle kişisel e-postaları aracılığıyla iletişime geçecek. 

TWİTTER'DA ELON MUSK İMPARATORLUĞU 

Twitter artık özel bir kuruluş olduğundan, hissedarlara artık cevap vermek zorunda değil. Ancak şirketin hala alt çizgiyi iyileştirmesi gerekiyor. Musk'ın satın aldığında şirkete yüklediği borcun faiz ödemelerinde yılda yaklaşık 1 milyar dolarlık bir kanca var. 30 Haziran'a kadar olan üç ayda Twitter 270 milyon dolarlık net zarar bildirdi. Dolayısıyla, daha fazla para kazanması ve/veya maliyetleri düşürmesi ve bunu oldukça hızlı bir şekilde yapması gerekiyor.

Bazı büyük reklamcılar yeni yönetim konusunda endişeli ve Twitter gelir kaynaklarını çeşitlendirmeye çalışıyor. Musk, artık onaylanmış hesapların mavi tik işaretlerini korumak için ödeme yapmaları gerektiğini ve Twitter Blue’nun aylık fiyatının 8 dolar olacağını söyledi. Mavi tik hizmetini de içine alacak olan Twitter Blue’da aboneler platforma para ödemeyenlere göre daha az reklam görecek ve tweet'lere daha uzun videolar da ekleyebilecek. 

Blue'nun fiyatının 7 Kasım Pazartesi günü gibi yakın bir tarihte 5 dolardan 8 dolara çıkabilir. Mavi tiki ücretli hale getiren Elon Musk, eleştirilerin ardından bir tweetinde, "Faturaları bir şekilde ödememiz gerekiyor." ifadesini kullanmıştı. Twitter çalışan sayısının azaltılacak olmasının nedeni de Musk'a göre maliyetleri düşürme amacı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...