Elon Musk’tan Twitter çalışanlarına ‘ya uzun saatler çalışın ya da gidin’ ültimatomu… İstifa dalgası başladı, milyarder endişeye kapıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Elon Musk’tan Twitter çalışanlarına ‘ya uzun saatler çalışın ya da gidin’ ültimatomu… İstifa dalgası başladı, milyarder endişeye kapıldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Milyarder girişimci Elon Musk’ın çalışanlarına gönderdiği bir e-posta gündeme bomba gibi düştü. Twitter 2.0 dönemini başlatan Musk, çalışanlarından daha uzun saatler çalışmalarını isterken, personel yeni bir istifa dalgası başlatıyor.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'un haberine göre, Elon Musk tarafından Twitter çalışanlarına gönderilen bir mektup Twitter çalışanlarını sinirlendirdi. Çalışanlardan daha uzun saatler boyunca yoğun şekilde çalışmalarını isteyen Musk'ın sert ültimatomuna karşı çalışanlar tepki göstermeye başladı. Twitter personellerine gönderilen e-postada, “Yeni Twitter'ın bir parçası olmak istediğinizden eminseniz, lütfen aşağıdaki bağlantıda ‘evet’i tıklayın.” yazdığı ileri sürüldü. Eğer çalışanlar Perşembe günü 17.00’ye kadar ‘evet’i işaretlemezlerse üç aylık kıdem tazminatını alarak işten ayrılmaları gerektiği ifade edildi.

TWİTTER 2.0 İSTİFA DALGASIYLA GELDİ

Sadece birkaç gün önce Elon Musk’ın Twitter’da yeni bir dönem başlatacağı ve bunun ‘Twitter 2.0’ olarak tanımlanacağı açıklanmıştı. Ancak Twitter 2.0 dönemi istifa dalgasıyla başladı. Milyarder iş insanı şimdi Twitter’da yeni bir krizle karşı karşıya, çünkü çalışanlar Musk’ın son derece sert ültimatomunu reddediyor. Çok sayıda Twitter çalışanının işten ayrılacağı ortaya çıktı.

Tam olarak kaç çalışanın Twitter'da kalmak yerine kıdem tazminatını tercih ettiği ise henüz belli değil. Amerikan New York Times gazetesi istifa sayısının yüzlerce olduğunu iddia ederken, diğer iddialar sayının çok daha yüksek olacağı yönünde.

YÜZLERCE ÇALIŞAN TWİTTER’DAN AYRILIYOR

Elon Musk geçtiğimiz haftalarda Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkarmıştı. Sözleşmeli personellerin de büyük bir kısmı birkaç gün önce işten çıkarılanlar arasına girdi. İlk işten çıkarmalardan kurtulan yüzlerce Twitter çalışanı şimdi Twitter'da veda mesajlarını yazıyor. Bir çalışan, Musk’ın çalışanlara gönderdiği e-posta sonrası Twitter'ın ofisinde saat 17.00'ye kadar geri sayım yapan bir grup çalışanın görüntüsünü “Hepimiz kovulmak üzereyiz” diyerek 

profilinde paylaştı.

Çarşamba sabahı yayınladığı mesajda Musk, 'sadece istisnai performansın geçer not teşkil edeceğini' söylemişti. Bununla birlikte, Musk’ın şirketten ayrılacak çalışanların çok olacağı yönündeki iddialar nedeniyle endişelendiği ortaya çıktı.

Bu arada, Twitter'ın zaten son işten çıkarmalar nedeniyle bir süredir iletişim personeli yok. Ancak Musk da şimdiye kadar istifalar hakkında konuşmadı. 

(DailyMail)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...