Facebook'ta bir hesapla beş profil açma dönemi başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge, Engadget
Facebook'ta bir hesapla beş profil açma dönemi başlıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge, Engadget

Facebook, bazı kullanıcıların bir testin parçası olarak birden fazla profile sahip olmasına izin vermeye başlıyor. Kullanıcılar rakip platformlara daha fazla yönelmeye başlarken Meta’ya ait sosyal medya ağı yeni yöntemler üzerinde çalışıyor.

Testin bir parçası olarak, bazı Facebook kullanıcıları, orijinal hesaplarına bağlı dört adede kadar ek profil oluşturma olanağına sahip olacak. Peki, ‘bir kişi neden beş farklı profile ihtiyaç duyar ki?’ diyorsanız Meta’nın bu konudaki açıklamasına göre cevap verelim. Bu profillerin biri arkadaşlar için, biri iş arkadaşları için ve diğerleri ilgi grupları ve örneğin hayranlarla etkileşim kurmak gibi farklı amaçlar için kullanılabilir. Kullanıcıların hala bir hesabı olacak, ancak birkaç tıklamayla profiller arasında geçiş yapabilecekler.

FACEBOOK İSİM KURALINI GEVŞETİYOR

Sözcü Leonard Lam'a göre, profiller Facebook'un politikalarına tabi olacak ve bir profildeki ihlaller hesabı bir bütün olarak etkileyecek. Bu arada ek profillerin isimleri de farklı olabilecek ancak sayı veya özel karakter barındırmaması koşuluyla. Belirtmekte fayda var ki, Instagram'ın aksine Facebook, kullanıcıların kimlikleriyle ilgili katı ve genellikle tartışmalı kurallara sahip, çünkü insanlardan gerçek isimlerini kullanmasını istiyordu ancak bu kuralında esneklik yapacağa benziyor. 

Facebook'un hesap sahiplerinin gerçek hayatta kullandıkları adı kullanmaları gerektiği kuralı, Almanya'da yasal işlem yapılmasına bile yol açsa da yıllardır tartışma konusu oldu. Bu arada Facebook, 2021'in dördüncü çeyreğinde şirket tarihinde ilk kez günlük kullanıcı sayısında düşüş gördü.
Bu arada, Facebook’un bu test programını kimlerle başlatacağı bilinmiyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge, Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...