Ekranın sanal güzelleri: Gerçekte yoklar ama haber sunuyorlar

- Güncelleme:
Ekranın sanal güzelleri: Gerçekte yoklar ama haber sunuyorlar

Teknoloji Haberleri

Mimiklerden el-kol hareketlerine kadar insanı bire bir taklit eden sanal spikerleri gerçeğinden ayırmak ise neredeyse imkânsız...

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ - Yapay zekâ kullanılarak oluşturulan sanal spikerler artık daha fazla ekranlarda yerini alıyor. Mimiklerden el kol hareketlerine kadar insanı bire bir taklit eden sanal spikerleri gerçeğinden ayırmak ise neredeyse imkânsız.

Arap Fedha ve Nura

Yapay zekâya en fazla yatırım yapan ülkeler zengin Körfez ülkeleri. Kuveytli Fedha geçtiğimiz haftalarda Kuwait News’te haber sunmaya başladı. Sarı saçlı, siyah ceket ve beyaz tişörtlü Fedha, Arapça olarak ilk paylaşımında “Ben Fedha, Kuveyt’te Kuwait News’te yapay zekâ ile çalışan ilk sunucuyum. Ne tür haberleri tercih ediyorsunuz? Fikirlerinizi duyalım” ifadelerini kullandı. Katarlı Al Jazeera da İbtikar ve Nura adında iki spikere sahip. İbtikar 13 Mart’ta düzenlenen Al Jazeera’nın ilk Yapay Zekâ Konferansı’nda yüzünü göstermişti. Nura ise Al Jazeera’nın Hastag programında seyircilerin karşısına çıkmıştı. Hatta Nura, programda Massachusetts Teknoloji Enstitüsünden yapay zekâ uzmanı Dr. Talib el-Aşkar ile bir röportaj yaptı. 

Rus Tumanova 

Çeşitli sinir ağları kullanılarak oluşturulan Snezhana Tumanova adlı yapay zekâ, Rusya’da yerel bir televizyon kanalı Svoye TV’de hava durumu sundu. İsmi karlı ve sisli anlamlarına çıkan kelimelerden gelen yapay zekâ sunucusunun performansı insanları aratmıyor. 

Ekranın sanal güzelleri: Gerçekte yoklar ama haber sunuyorlar

Çinli Şiaomıng 

Hatırlayacağınız üzere 2018’de Xinhua Haber Ajansının yapay zekâ sunucusu ekranlara çıkmıştı. Son olarak Çin’in resmî haber ajansı Şinhua, üç boyutlu haber sunucusunu denedi. İsmi Şın Şiaomıng olan sunucu konuşurken göz kırpıyor ve aynı anda el kol hareketleri yapabiliyor.

Türk Alexa  

Yapay zekâ ile geliştirilen robot sunucu Türkiye’de kullanılmaya başladı. Sosyal medyada ‘robotvmedia’ kanalında yayın yapan ‘Alexa’ son gelişmeleri görüntüler eşliğinde sunuyor. Alexa’nın her haberde farklı kıyafetler giydiği, makyajını ve saç modelini değiştirdiği de dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...