Mars'tan canlı, dünya tarihinde bir ilk! Saatlerinizi ayarlayın

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mars'tan canlı, dünya tarihinde bir ilk! Saatlerinizi ayarlayın

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya bugün tarihi bir güne şahit olacak. Avrupa Uzay Ajansı tarafından 20 senelik bir Mars görevini kutlamak için Kızıl Gezegen'den canlı yayın yapılacak.

Avrupa Uzay Ajansı tarafından tarihte bir ilke imza atılacak. Mars'tan canlı yayın hedefleniyor. Mars Express görevinin 20. yıldönümünde yapılacak olan etkinlik 2 Haziran Cuma günü yani bugün 19.00 itibarıyla izlenebilecek. İşte Mars canlı yayınına ilişkin detaylar...

MARS CANLI YAYINI NASIL İZLENİR?

Shiftdelete.net haberine göreAvrupa Uzaj Ajansı tarafından Mars Express görevinin 20. senesi kutlanıyor. Yaklaşık olarak 1 saat boyunca sürecek olan canlı yayın, her 50 saniyede bir gönderilen fotoğraflarla yapılacak. Ek olarak, #MarsLIVE hastagh'i ile Avrupa Uzay Ajansı'nın Twitter hesabı üzerinde çeşitli detaylar paylaşılacak.

ESA Uzay Aracı Operasyon Müdürü James Godfrey, bu yayının uzay tarihi için bir dönüm noktası olacağını söyledi. "Mars'tan gelen görüntülerin günler öncesinde çekildiklerini biliriz. Fakat Mars'ı olduğu gibi görmek beni heyecanlandırıyor." şeklinde konuştu.

Mars'tan canlı, dünya tarihinde bir ilk! Saatlerinizi ayarlayın

MARS'TAN GÖRÜNTÜLER NASIL GELECEK?

Daha öncesinde pek çok defa Mars'ın görüntülerine tanık olmuş olsak da canlı yayının güncel olması da önemli bir fark oluşturuyor. Normalde Mars'tan gelen veriler öncesinde uzay aracında saklanır ve sonrasında ise Dünya'daki merkezlere ulaşır.

Mars ile Dünya arasındaki mesafe ile Güneş etrafındaki yörüngeler sebebiyle veri iletimi 3-22 dakika arasında değişebiliyor. Fakat bugün yapılacak olan canlı yayın her 50 saniyede bir alınan görüntüler aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...