Hyperloop kapsül uçaktan bile hızlı

Hyperloop kapsül uçaktan bile hızlı

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD'li milyarder Elon Musk, 643 kilometrelik yolu 30 dakikada kat edebilmeyi sağlayan Hyperloop adlı bir ulaşım aracını ortaya çıkardı.

ABD'li milyarder Elon Musk, 643 kilometrelik yolu 30 dakikada kat edebilmeyi sağlayan Hyperloop adlı bir ulaşım aracını ortaya çıkardı. Proje, bir tüpün içine yerleştirilen kapsülün saatte 1126 kilometre hızla gitmesini sağlıyor. Tesla ve SpaceX'in kurucusu ABD'li milyarder Musk'ın üzerinde çalıştığı sistemle, büyük şehirler arasında kara yolculuğunu, havasız tüpler içinde insan taşıyan kapsüllerle, ses hızına yakın bir süratle gerçekleştirmeyi hedefliyor. İlerlemek için fırlatma mekanizması ve güçlü bir itiş gücü gerekiyor. Ray sistemine ihtiyaç duymuyor. Bütün hava şartlarına karşı korunmaya sahip. Gücünü güneş panellerinden alıyor ve bir kısmını depolayabiliyor. Kapsül, kendi oluşturduğu havadan yastık içinde bir hava hokeyi masasındaymış gibi tüple temas olmadan yolculuk edebiliyor. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Elon Musk, "Gerçek ışınlanmanın dışında (Lütfen birisi bunu da yapsın), süper hızlı seyahatin tek yolu bir tüp inşa etmek" dedi. Her 30 saniyede bir kalkış yapacak olan kapsüller, tek seferde 28 yolcu taşıyabilecek. Tek yön gidiş maliyeti yolcu için 20 dolar olacak. Hyperloop'un maliyeti sadece 6 milyar dolar. İki şehir arasında yapılması planlanan yüksek hızlı demiryolu sisteminin ise 60 milyar dolar. Elon Musk, projesini 10 yılda hayata geçirebileceğini söylüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...