Mark Zuckerberg'ten Apple'a gönderme: 'WhatsApp, iMessage'dan daha güvenilir'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mark Zuckerberg'ten Apple'a gönderme: 'WhatsApp, iMessage'dan daha güvenilir'

TEKNOLOJİ Haberleri

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, son zamanlarda Apple ile metaverse (sanal evren) üzerine tartışmalara giriyor. Tartışmaların ortasında Zuckerberg bu defa WhatsApp ile Apple’ın mesaj uygulaması iMessage’ı karşılaştırdı.

WhatsApp, Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta'nın kurucu CEO'su Mark Zuckerberg, yeni bir Instagram gönderisinde WhatsApp'ın Apple'ın iMessage platformundan ‘çok daha özel ve güvenli’ olduğunu söyledi. Zuckerberg’in paylaşımında, New York'ta SMS veya iMessage üzerinden WhatsApp'ı tanıtan bir Meta ilan panosu bulunuyordu ve Zuckerberg, WhatsApp'ın uçtan uca şifrelemesi sayesinde gizliliğin iMessage’dan daha iyi olduğunu ileri sürüyordu.

Zuckerberg, “WhatsApp, grup sohbetleri de dahil olmak üzere hem iPhone'larda hem de Android'de çalışan uçtan uca şifreleme ile iMessage'dan çok daha özel ve güvenlidir. WhatsApp ile ayrıca tüm yeni sohbetleri bir düğmeye dokunarak kaybolacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Geçen yıl uçtan uca şifreli yedeklemeleri de kullanıma sunduk. Bunların hepsi iMessage'da hala yok.” dedi.

APPLE İLE META ARASINDA 'METAVERSE' TARTIŞMASI

Apple ve Meta, iki teknoloji devi arasındaki gerilimin son zamanlarda artmasıyla bir süredir devam eden bir rekabet içinde. Meta, Apple'ı iPhone kullanıcılarının diğer web sitelerindeki uygulamalarda ve web sitelerinde izlemeyi devre dışı bırakmalarına imkan tanıyan önlemler getirerek küçük işletmelere ve reklam işine zarar vermekle suçladı.

Personelleriyle yaptığı bir toplantıda Zuckerberg, Meta'nın Apple ile rekabetinin ‘çok derin’ ve ‘felsefi’ olduğunu söyledi. Ayrıca Apple'ın önümüzdeki yılın başlarında bir artırılmış gerçeklik başlığı çıkararak bu alanda da rekabet edeceğini belirtti. 

Apple CEO'su Tim Cook ise geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada insanların büyük bir çoğunluğunun henüz metaverse'ün (sanal evren) ne olduğunu bilmediğini, bu nedenle metaverse çok fazla yatırım yapmanın şu anda anlamsız olduğunu ileri sürmüştü. Bu arada Zuckerberg, Facebook'un çatı şirketinin adını Meta olarak değiştirmiş ve artık meteverse alanına odaklanacaklarını bildirmişti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...