Netflix fiziksel mağazalar açarak Disneyland'a rakip olacak!

Düzenleyen: / Kaynak: Bloomberg
- Güncelleme:
Netflix fiziksel mağazalar açarak Disneyland'a rakip olacak!

TEKNOLOJİ Haberleri  / Bloomberg

Netflix fiziksel mağazalar açmayı planlıyor. Netflix House adıyla şirket, popüler dizi ve filmlerini kapsayan eğlenceli deneyimlerle dünyanın dört bir yanında çeşitli işletmeler oluşturacak.

Netflix her geçen gün yeni adımlarla dünya çapında hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Yalnızca bir dijital içerik platformu olmakla kalmayan platform, son dönemlerde rotasını interaktif deneyimlere ve mobil oyunlara çevirmişti. Şimdi ise şirketin bir sonraki çok konuşulacak adımı ortaya çıktı. Netflix'in fiziksel mağazalar açacağı öğrenildi.

NETFLIX "GERÇEK DÜNYAYA" AÇILACAK

"Gerçek dünyaya" açılmak isteyen Netflix, Bloomberg'in aktardığı bilgilere göre kendi fiziksel mağaza zincirini oluşturmayı amaçlıyor. Ortaya çıkan ilk detaylar, bu zincirin Netflix House olarak adlandırılacağını öne sürüyor. İşletmede ise restoran, mağaza ve 'eğlence' odaklı birtakım unsurların yer alacağı belirtiliyor.

Şimdilik ne yazık ki Netflix House ile ilgili pek fazla detay bulunmuyor. Fakat platformda yer alan en başarılı dizi ve filmlerden ilham alan deneyim ve etkinliklerin karşımıza çıkacağı tahmin ediliyor. Mantık olarak Disney'in tema parkları Disneyland'ın çok daha küçük ölçekli, ancak benzer bir deneyiminin ziyaretçilere sunulacağı aktarılıyor.

Netflix fiziksel mağazalar açarak Disneyland'a rakip olacak!

Netflix, fiziksel mağaza iddialarını resmi olarak onayladı. Şirketten gelen açıklama şu şekilde oldu: "Hayranların filmlerimizin ve dizilerimizin dünyasına girmeyi ne kadar sevdiklerini fark ettik ve bunu bir sonraki seviyeye nasıl taşıyacağımız konusunda çok düşündük."

TARİH BELLİ OLDU

Açıklanan bilgilere göre ilk Netflix House 2025 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde açılacak. Ancak ne yazık ki şu an bu projenin kaç mağazayı kapsadığı ve nerede bulunacağı gibi soru işaretleri cevap bulmuyor. Tahminlere göre şirketin bu noktada ilk tercihleri New York ya da Los Angeles olabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...