Göklere çıktılar!

Göklere çıktılar!

YAŞAM Haberleri

Kutlamalar çerçevesinde öğrencilere İstanbul Hezarfen Havaalanı’nda aileleriyle, Ankara’da da Hürkuş, Atak ve Anka helikopterleriyle uçuş tecrübesi yaşatıldı.

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gerçekleştirdiği birbirinden özel ve farklı etkinliklerle çocuklara unutamayacakları bir 23 Nisan yaşattı. Kutlamaları çerçevesinde öğrencilere Konya’da Solo Türk ve Türk Yıldızları ile buluşma; millî S/İHA sistemleri üretim tesisi BAYKAR özel ziyareti; Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan BAYKAR Uçuş Eğitim Merkezinde İHA pilotları ve eğitmenleriyle buluşma ve SİHA kullanımı; İstanbul Hezarfen Havaalanı’nda aileleriyle birlikte uçuş ve Ankara’da Hürkuş, Atak ve Anka helikopterleriyle uçuş tecrübesi yaşatıldı.
Uçakları yakından inceleyen ve pilotlardan uçaklarla ilgili bilgi alan öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlemlendi. Öğrencilerden Zeynep Ceren Ayrancı,  pilot olmak istediğini söyledi.

TESİSİ BAYRAKTAR GEZDİRDİ
İstanbul’daki BAYKAR Millî S/İHA Sistemleri Üretim ve AR-GE Tesislerine konuk olan öğrenciler burada millî SİHA’ların mimarı olan BAYKAR Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile bir araya geldi. Çocuklar, Selçuk Bayraktar’dan SİHA’ların geliştirilme sürecini, Teknofest İstanbul’u ve Millî Teknoloji Hamlesi’nin geleceğini dinledi. Bayraktar, öğrencilere tesisi de gezdirerek SİHA’ların üretim aşamalarını anlattı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...