Siyanürün internetten satışı yasaklanıyor

Düzenleyen:
Siyanürün internetten satışı yasaklanıyor

YAŞAM Haberleri

Son günlerde toplumu sarsan ‘toplu ölüm’lerde kullanıldığı belirlenen siyanüre ulaşımın engellenmesi için adım atılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yeni mevzuat değişikliğiyle, halkımıza piyasa ve internet ortamından siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışına yasak getiriyoruz” dedi. Siyanürlü bileşiklerin halka satışının yasaklanması ve yurt içi satışlarının izlenmesi maksadıyla yapılacak mevzuat değişikliğiyle söz konusu bileşiklerin kontrolsüz kullanımının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Kurum, şöyle konuştu: “Firmalara, Son Kullanıcı Beyannamesi bildirme zorunluluğu getirilerek, imalatçılardan ithalatçılara, dağıtıcılardan kullanıcılara kadar siyanürlü bileşiklerin satışı ve takibi kontrol altına alınacak. Düzenleme, Resmî Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığının onayına sunuldu.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...