Barakadaki İman bebek soğuktan donarak öldü

Barakadaki İman bebek soğuktan donarak öldü

YAŞAM Haberleri

Suriye’de Beşar Esad rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak İdlib bölgesindeki kamplara sığınan siviller, zor kış şartlarında hayata tutunmaya çalışıyor.

Sert geçen kış aylarında sıcaklığın gece saatlerinde sıfırın altına düşmesi ve zaman zaman yağan kar, derme çatma çadırlara mahkûm ailelerin çektiği sıkıntıları daha da artırıyor.  İşte böyle bir ailenin 1,5 yaşındaki bebekleri İman Ahmed Leyla, soğuğa dayanamayıp hayatını kaybetti. Suriye Amerikan Doktorları Derneği (SAMS), dün sabah saatlerinde bir kız bebeğin babasının kucağında Afrin ilçesindeki sağlık merkezine ölü olarak getirildiğini bildirdi. Doktorlar, bebeğin hastaneye getirilmeden 2-3 saat önce soğuktan öldüğünü tespit ettiklerini söyledi. Sağlık görevlisi, “Kız bebek bize geldiğinde kalbi durmuştu. Babası camları olmayan bir barakada yaşadıklarını, soğuğa maruz kaldıklarını söyledi. Bebeğin şiddetli soğuk sonucu nefesi kesilmiş ve kalbi durmuş. Geldiğinde buz gibiydi. Cildinin morarmış rengi ve göz bebekleri de bunu gösteriyordu” dedi. Beslenme yetersizliği de çeken İman bebeğin sadece 4,5 kilogram olduğu kaydedildi. Bebeğin ailesinin, saldırılar sonucu Türkiye sınırı yakınlarındaki kampa sığındığı öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...