Sevilen yarışma programı MasterChef tüm hızıyla devam ederken programın yeni bölümü çok konuşuldu. Masterchef 2022’de Mehmet, Danilo ve Somer Şef yarışmacılardan çökertme kebabı yapmalarını istedi. Çıtır çıtır patatesi, iyi pişmiş eti ve yoğurdun eşsiz birleşiminden oluşan ve yiyenlere adeta lezzet şöleni yaşatan çökertme kebabı en çok aranan tariflerden biri oldu. Yarışmayı seyredenler “çökertme kebabı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?” gibi soruları yoğun şekilde araştırmaya başladı. Biz de sizler için çökertme kebabının hazırlanışını ve püf noktalarını derledik. İşte pratik ve lezzetli ‘çökertme kebabı nasıl yapılır’ sorusunun cevabı…

MASTERCHEF ÇÖKERTME KEBABI NASIL YAPILIR?

Çökertme kebabı için malzemeler

300 gram jülyen kesilmiş et

4 adet orta boy patates

2 diş sarımsak

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Sosu için:

2-3 adet rendelenmiş domates

Servis için:

2-3 yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

1 fiske tuz

Çökertme kebabı yapılışı

Etleri geniş bir tencereye ya da hızlı pişmesi için düdüklüye alın. Yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Suyunu çeken etlere 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, biraz tuz ve arzuya göre baharat ekleyin.

Biraz kavurup su ilave edin ve kapağını kapatıp pişirmeye devam edin.

Kibrit şeklinde incecik doğradığınız patatesleri yağda kızartın.

Ayrı bir yerde yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırın.

Domates sosu için ise rendelediğiniz domatesleri minik bir tavada ısıtın. Karabiber ve tuz ekleyin.

Servis için geniş bir tabağa patatesleri alın. Üzerine hazırladığınız yoğurt sosunu gezdirin.

Domates sosundan birkaç kaşık yayın.

En üste ise kavurduğunuz eti ilave edin.

Sıcak olarak servis etmeyi unutmayın.

Şimdiden afiyet olsun…

Creme Brulee (Krem Brüle) tarifi ve hazırlanışı: Pürüzsüz kıvamda ve damak çatlatacak lezzette krem brüle nasıl yapılır? Creme Brulee (Krem Brüle) tarifi ve hazırlanışı: Pürüzsüz kıvamda ve damak çatlatacak lezzette krem brüle nasıl yapılır? TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef’te dün akşam da kendine güvenen yarışmacılar ekrana geldi. Programda yer alan yarışmacılar Creme Brulee (Krem Brüle) yaparak hünerlerini sergilerken bu lezzetin tarifi de merak edildi. Peki, Klasik Fransız tatlılarının en sevilenlerinden klasik creme brulee nasıl yapılır? Krem Brüle için gerekli malzemeler neler? İşte malzemesi az ama lezzeti mükemmel olan ve tarif defterinizde ilk sırada yer alacak Creme Brulee (Krem Brüle) tarifi…
Belen tava tarifi: Tadı efsane olan bu yöresel lezzet için  kilometrelerce uzağa gitmenize gerek yok Belen tava tarifi: Tadı efsane olan bu yöresel lezzet için kilometrelerce uzağa gitmenize gerek yok Gündüz kuşağının sevilen programlarından olan ve sunuculuğunu Nursel Ergin’in üstlendiği “Gelinim Mutfakta” programında bugün de kendine güvenen yarışmacılar ekrana geldi. Programda yer alan gelinler Belen tava yaparak hünerlerini sergilerken bu lezzetin tarifi de merak edildi. Peki, Belen tava nasıl yapılır? Adını Hatay’ın Belen ilçesinden alan bu yöresel lezzet için gerekli malzemeler neler? İşte size parmaklarınızı yedirtecek, tarif defterinizde bundan sonra ilk sıralarda yer alacak Belen tava tarifi…
Brownie cheesecake tarifi: Ağız sulandıran görüntüsüyle damaklarda taht kuracak! Ölçüsü tam, kıvamı harika Brownie cheesecake tarifi: Ağız sulandıran görüntüsüyle damaklarda taht kuracak! Ölçüsü tam, kıvamı harika Gündüz kuşağının sevilen programlarından olan ve sunuculuğunu Nursel Ergin’in üstlendiği “Gelinim Mutfakta” programında bugün de kendine güvenen yarışmacılar ekrana geldi. Programda yer alan gelinler brownie cheesecake yaparak hünerlerini sergilerken bu lezzetin tarifi de merak edildi. Peki, brownie cheesecake nasıl yapılır? Bu tarif için gerekli malzemeler neler? İşte tatlı tarifleri listenizde ilk sırada yer alacak, lezzetiyle ağız sulandıran brownie cheesecake tarifi…