Hacca gitmek için rekor başvuru
Bu sene hacca gitmek isteyenlerin sayısında rekor düzeyinde artış oldu. Şu ana kadar 1 milyon 160 bin kişi hac için müracaatta bulundu. 12 Nisan'da sona eren müracaatlardan sonra elemeler yapılacak ve hacca gitmeye hak kazananlar liste halinde müftülüklerde ilan edilecek.
İslâm'ın beş şartından biri olan hac yükümlülüğünü yerine getirebilmek amacıyla bu yıl ilk kez ön kayıt yaptıran vatandaşların sayısı 291 bin 724 olurken, kayıt yenileyen vatandaşların sayısı ise 868 bin 933 olarak gerçekleşti.En yaşlı hacı adayı 100 yaşında, en küçük hacı adayı 14 günlük
İstatistikler, 2012 yılı hac müracaatları ile ilgili ilginç bilgiler de içeriyor. Kutsal topraklara gitmek için Bingöl, İstanbul ve Konya'dan müracaat eden 100 yaşındaki üç vatandaş, en yaşlı hacı adayları olurken; en küçük hacı adayları da henüz 14'er günlük olan ve ebeveynleri tarafından Amasya, Ankara ve Kütahya'dan müracaat edilen üç bebek oldu. Başvurularda dikkat çeken diğer bir nokta da, kadın hacı adaylarının sayısının fazlalığı oldu. İstatistiklere göre, kadın hacı adaylarının sayısı 624 bin 601?e ulaşırken, erkeklerin sayısı ise 536 bin 56 olarak gerçekleşti. Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, en fazla başvuru İstanbul'dan yapıldı. Başvuru sıralamasında İstanbul 186 bin 930 kişi ile birinci sırada yer alırken; Ankara 83 bin 771 kişi ile ikinci, Bursa 48 bin 187 kişi ile üçüncü, Konya 51 bin 531 kişi ile dördüncü, Şanlıurfa 26 bin 179 kişi ile beşinci ve Antalya 23 bin 728 kişi ile altıncı sırada yer aldı. 964 bin 290 hacı adayı "Normal" konaklama türünü seçerken 161 bin 887 aday "Müstakil", 34 bin 480 aday ise "Otel" konaklama türünü tercih etti.
Bizi Takip Edin
YORUMLAR
