Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İlk kez kamuoyunun karşısında
Yaşam

İlk kez kamuoyunun karşısında

Son Güncelleme: 12 Mart, 2012 - 13:39
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
İlk kez kamuoyunun karşısında
Fotoğraf Başlığı Kraliyet ailesi Noel törenine katildi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde çift kol ve bacak nakli yapılan ve geçirdiği ikinci bir operasyonla nakil bacağı alınan Atilla Kavdır kamuoyunun karşısına çıktı. Kavdır, 23 sene sonra kollarına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çocuklarıma sarılmak, parmağıma yüzük takmak ve ehliyet almak istiyorum" dedi.

Kaydet
a- | +A
Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) gerçekleştirilen Türkiye'nin ikinci çift kol nakilli hastası 34 yaşındaki Atilla Kavdır, basın mensuplarının karşısına çıktı. Toplantıya doktorların yanı sıra Kavdır'ın eşi Ayşe Kavdır, annesi Ayşe Kavdır, ninesi Fatma Şanlı ve dayısı İsmail Şanlı katıldı. Atilla Kavdır salona tekerlekli sandalye ve kolları yukarıda şekilde geldi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ÇOCUKLARIMIZDAN FARKSIZ
AÜ Rektörü İsrafil Kurtcephe, 21 Ocak 20011 günü aynı donörden yüz nakli ve çift kol naklini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak şöyle konuştu: "Yaklaşık 50 gün gibi bir süre geçti.Şimdi de aynı vericiden çift kol alan Atilla Kavdır ile birlikteyiz. Gelinen son nokta ile ilgili soruları cevaplayacağız. Nakil olan 3 evladımız kendi çocuklarımızdan farksız. Bizim çocuğumuz haline geldi. Onların her şeyi ile ilgilenmek bizim görevimiz. Benden sonra görevi kim devralırsa onlar da aynı şekilde ilgilenmeye devam edecek. Onların her şeyiyle biz onların yanında olmak istiyoruz. Burada çalışmak isterse bizim çalışanımız olur. Onun varlığı bizi memnun eder" Rektör Kurtcephe, herkese organ bağışı çağrısında bulundu.


HER İKİ HASTAYI DA TABURCU EDECEĞİZ
AÜ Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da en mutlu günlerden birini daha yaşadıklarını söyledi. 50 gün önce aynı donörden farklı kişilere nakledilen hastalarından Atilla Kavdır'ın ikinci hasta olduğunu ifade eden Prof.Dr.Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Atilla Kavdır ve siz sabırsızdınız. Sizlerden bir dönem için istemiştik. Artık rahat bırakmanın zamanı geldi. Ufak tefek fizik tedavi ve ilaç dozlarının ayarlanması için Atilla'yı burada tutacağız. Her iki hastayı iki hafta içinde taburcu edeceğiz. Bize verilen destek için teşekkür ediyoruz. Böyle bir kurumda böyle bir işlerin çıkması bize gurur veriyor. Atilla, bundan sonraki hastalar için umut olacak. Gelecekte çok daha iyilerini yapmak için karşınızda oluruz."


SAĞ KOLDA HİSLER BAŞLADI
Prof.Dr. Özkan, Kavdır'ın sağlık durumu hakkında ise şu bilgileri verdi: "İyileşmeler daha güzel gidiyor. Hisler hızlı gidiyor. Fizik tedavi de çok güzel gidiyor. Bu tür nakillerde kullanılan ilaçlara bağlı olarak biraz zamanımız daha var. Sağ kolda hisler başladı. Yüz nakli olan Uğur Acar ile Atilla görüşüyor zaten. Sadece Atilla da iki hafta kaybettik. 250 hasta içinde şans Atilla'ya güldü. Bugün AÜ'de 50 çift kol nakli bekleyen hastamız var."


MUTLU BİR GÜN
AÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof.Dr. Atilla Ramazanoğlu da, "Mutlu bir gün daha yaşıyoruz. Önemli ameliyatlar başarı ile gerçekleştirildi. Bu bir ekip başarısıdır. Ekipteki tüm meslektaşlarıma desteği veren rektörümüze teşekkür ediyorum" dedi.


EKİP BAŞARISI
AÜ Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Tüzüner ise, "Geniş bir ekip olarak bu işi başardık. Bazı riskler karşımıza çıktı. Zamanında karar vermek hem bizim hem de ekibin hem de hasta adına şans oldu. Güç günler geçti. Sonuçta genel durumu iyi şekilde bu noktaya geldik. Benzer güçlükleri yaşamadan bu konunun devamını diliyorum"


HERKESE TEŞEKKÜR
Hasta olan Atilla Kavdır, çift kol nakli yapıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm hocalarıma, hastane personeline teşekkür ediyorum. Organ bağışında bulunan aileye, bana kan veren halkımıza içtenlikle teşekkür ediyorum." 23 senedir kolsuz yaşadığını hatırlatan Kavdır, şöyle konuştu: "23 senedir kolsuz yaşadım. Yıllardan sonra kollarıma kavuştuğum için çok mutluyum. İlk yapmak isteğim şey çocuklarıma sarılıp, ellerini tutup gezmek. Motosikletimi tekrar kullanmak istiyorum. Araba da kullanmak istiyorum. Başarısız olan bacak konusunda üzüntüm yok. Nasip değilmiş olsaydı iyiydi. Çift kol da bana yeter."


KOLLARIMI HİSSEDİYORUM
Hacettepe Üniversitesi'nde yapılan çift kol ve çift bacak nakli sonrası hayatını kaybeden Şevket Çavdar ile ilgili ise, şunları söyledi: "Aileye baş sağlığı diliyorum. Nasip değilmiş. Ama ben, kollarımı hissediyorum. Verici aileyle görüştüm. Ben çok umutluyum onlarda beni gördüğü için çok mutlu oldu" Atilla Kavdır kendisinden önce çift kol nakli yapılan Cihan Topal ile de görüşmek istediğini dile getirdi. Çift kol naklini çok istediğini kaydeden Kavdır, şansın kendisine gülmesi için büyük heyecan yaşadığını belirtti. Kavdır, uzuv eksikliği ile yaşamanın zor olduğunu belirterek, herkesten organ bağışında bulunmalarını istedi.


ATİLLA'NIN HAYALLERİ
Atilla Kavdır, artık çift kolunun olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ehliyet almak istiyorum. Aldığım ehliyetle motosiklet kullanacağım rahatlıkla. Artık yüzük ve saat takabileceğim. Ayrıca, çocuklarımın ellerinden tutarak rahatlıkla dolaşmak istiyorum"
Atilla Kavdır'ın annesi Ayşe Kavdır, zor günlerin kendileri için geride kaldığını belirterek, "Sıkıntılı v'e7inde taburcu edeceğiz. Bize günlerimizi unutup, önümüzdeki güzel günlere bakacağız" ifadelerini kullandı.
Babası İbrahim Kavdır da, organları bağışlayan aileye teşekkür ederek şunları söyledi: "Bundan sonra bizi iyi günler bekliyor. Oğlumuza kavuştuğumuz için mutluyuz"
Uşak'ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından uzuvları bağışlanan 39 yaşındaki Ahmet Kaya'nın çift kolu, 2 çocuk babası 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a 21 Ocak 2011 tarihinde başarıyla nakledilmişti. Atilla Kavdır, 11 yaşındayken elektrik tellerine konan güvercinlerini demir çubukla kovalamak istemesi sonucu akıma kapılmış, iki kolunu ve sağ bacağını kaybetmişti.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 12 Mart, 2012 - 13:39
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Türkiye'ye 100 km kala! Fransız deniz subayının akıllı saati Charles de Gaulle'nin koordinatlarını ele verdi
    Türkiye'ye 100 km kala! Charles de Gaulle'nin koor...
    Kaydet
  • 2
    Cuma’nın bereketi, Bayram’ın sevinci! Toplu gönderilebilecek
    Cuma’nın bereketi, Bayram’ın sevinci! Toplu gönder...
    Kaydet
  • 3
    İslam Memiş 'Panik yok, ilave var' dedi altın için uyarıyı verdi!
    İslam Memiş 'Panik yok, ilave var' dedi altın için...
    Kaydet
  • 4
    Maalesef İran kaybediyor
    Maalesef İran kaybediyor
    Kaydet
  • 5
    Kızılcık Şerbeti bu akşam var mı, neden yok, yeni bölüm ne zaman? 130. bölüm fragmanı yayınlandı!
    Kızılcık Şerbeti bu akşam var mı, neden yok, yeni ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan Bayramda hüzün dalga dalga!..
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Orta Doğu’da ateş çemberi ve Türkiye’nin soğukkanlılığı
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Çalışanlar dikkat! Maaşınız size beyanname verdirebilir!
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Yardım
    Kaydet
  • Necmettin Batırel
    Necmettin Batırel Sonun geldi!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Komutandan askere duygulandıran sürpriz!
    Komutandan askere duygulandıran sürpriz!
    Kaydet
  • Film platosunda özel faaliyetler
    Film platosunda özel faaliyetler
    Kaydet
  • Ünlü şarkıcı Gülçin Ergül dehşeti yaşadı
    Ünlü şarkıcı Gülçin Ergül dehşeti yaşadı
    Kaydet
  • Rusya’dan ABD’ye flaş teklif
    Rusya’dan ABD’ye flaş teklif
    Kaydet
  • Hollywood efsanesi Chuck Norris hayatını kaybetti
    Hollywood efsanesi Chuck Norris hayatını kaybetti
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Evladım yanımda olsaydı çifte bayram yaşardık
Evladım yanımda olsaydı çifte bayram yaşardık
Kaydet
SAMP/T ile köprü çözüm! Çelik Kubbe’ye İtalyan takviyesi
Çelik Kubbe’ye İtalyan takviyesi
Kaydet
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile bayram sohbeti: Babamın mirasını sürdürüyorum
Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ile bayram sohbeti: Babamın mirasını sürdürüyorum
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası