Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. İnternete ilan bile vermişler! 444 ile başlayan numaralara dikkat
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Yaşam

İnternete ilan bile vermişler! 444 ile başlayan numaralara dikkat

Son Güncelleme: 03 Kasım, 2019 - 19:41
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
İnternete ilan bile vermişler! 444 ile başlayan numaralara dikkat
Fotoğraf Başlığı Internete ilan bile vermisler! 444 ile baslayan numaralara dikkat

444’lü numaralar kiralayıp, internet arama motorunda en üst sıralarda çıkan dolandırıcılar vatandaşı mağdur etti.

Kaydet
a- | +A

Sakarya'ya şehir dışından gelen ve kendilerini yetkili servis veya özel servis olarak tanıtarak televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı gibi elektrikli ev aletlerinin tamiri konusunda uzman olduklarını söyleyen kişiler, tüketicinin malını alarak tamir yapmadan tekrardan tüketiciye vererek yüklü miktarda para aldı.

İnternete reklam da vermişler

Dolandırıcılık yapan şahısların internet üzerinden verdikleri reklamlar dolayısıyla arama yapıldığında en üst sırada yetkili servis gibi çıktıları ve Sakarya'da birçok tüketicinin bu şekilde mağdur olduğu öğrenildi. Sakarya Elektronikçiler Odası Başkanı Metin Gürkaş, konunun takipçisi olduklarını açıklayarak, tüketicilere uyarılarda bulundu.

Ekranı değiştirmeden gönderdiler

Ürününü bu kişilere verdiğini ve yüklü miktarda para alındığını belirten mağdur Kemal Akpınar, şunları söyledi:

"Televizyonumun renk değişimi probleminden dolayı internette bulduğum numaradan servisi aradım. Daha sonrasında oranın yetkili distribütör olduğunu sandım ama değilmiş. 1 gün sonra geldiler televizyonuma baktılar, ilk başta geldiklerinde elektrikten dolayı böyle bir sorun yaşandığını, bin 870 lira gibi bir bedel ödemem gerektiğini söylediler.

Ben de ödemeyi yaptım ve televizyonu alıp götürdüler. Geri geldi, lakin bana ekranın değişmesi gerektiği söylenmişti, ekranı değişmemişti. Bu durum sonrasında fazla ücret ödedim gibi geldi. Bundan dolayı Elektronikçiler Odası'na ve Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum. Firmanın yetkili distribütörüne başvurdum, bana yardımcı oldular sağ olsunlar.

Servisi yaşadığım mağduriyetten dolayı aradım bana bir rapor hazırlasınlar diye. Rapor şuanda elimde ama raporda fazla bir detay yok, geçiştirilmiş. Değişen parçanın ne olduğunu söylememişler. Bundan dolayı televizyonumu yetkili servise götüreceğim ve değişen parçanın ne olduğunu, ne kadar fazla ücret ödediğimi öğrenmek istiyorum.

Diğer vatandaşlar bu konuda mağduriyet yaşamamak için araştırsınlar, özellikle internet arama motorlarında yetkili distribütör diye aratsınlar ve yetkili servislere yaptırsınlar. Piyasada böyle insanları mağdur eden servisler muhakkak var ve biz de bunun mağduru olduk."

Şikayetler son günlerde çoğaldı

Yaşanan bu mağduriyeti her ortamda dile getireceklerini belirten Sakarya Elektrik ve Elektronikçiler Odası Başkanı Metin Gürkaş, "Son günlerde odamıza gelen şikayetler bu konuda baya bizi meşgul etmeye başladı. Şehrimizin dışından ilimize gelen kendilerini yetkili servis veya özel servis olarak tanıtarak televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı gibi elektrikli ev aletlerinin tamiri konusunda uzman olduklarını söyleyen kişiler, tüketiciler tarafından aranıldığı zaman 444'lü numaralar kiralayıp kendilerine sanki bu konunun uzmanıymış, kurumsal kimlik kazandırmaya çalışarak bu işi yaptıklarını söylemekteler. Ama tüketiciler aradıklarında ürünü alıp henüz daha bakım ve onarımını yapmadan ücretini de aldıkları ve daha sonrasında ise telefonlara cevap vermediklerini tespit ettik. Bu konuda tüketicilerin farklı adresler vererek kendi sıkıntılarını aşmaya çalıştıklarını bizzat gözlemledik. Bunun dışında bu konuyu aşmak için gerekirse yerel lokal bazlı da belediye başkanımızla görüşüp randevu alıp, gerekiyorsa anons sistemiyle de tüketicileri aydınlatmaya çalışacağız" diye konuştu.

'Biz her zaman yardımcı olmaya çalışacağız'

Hiçbir vatandaşın bu konuda mağduriyet yaşamamasını istediklerini belirten Gürkaş, "Yani bu kişilerin zaten art niyetli olduğu belli. İnternette arama motoruna yetkili servis ifadesini yazmanıza rağmen kendilerini en üstlere çıkartıp bu konuda da büyük ihtimalle para harcanılıyor. Bunun karşılığını ise tabii vatandaş olarak bizler çekiyoruz. Biz hiçbir vatandaşımızın bu konuda mağdur olmasını istemiyoruz. Böyle bir durumda ayaklarına kadar gelen o servis elemanının bu şehirde mi, güvenilir mi, değil mi diye tespiti için odamızın 274 12 11 no'lu telefonunu aramaları yeterli. Biz kendilerine bu konuda her zaman yardımcı olmaya hazırız" şeklinde konuştu.

'Tüketicilerden duyarlı olmasını istiyoruz'

Vatandaşın daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Gürkaş, "Örneğin televizyonunuz arızalandı markasına bakarak servisi internet üzerinden arattığınızda vatandaş kendi imkanlarıyla telefon numarasına ulaşıyor. Aradıklarında geliyorlar, daha henüz cihazın içerisini açmadan orada fiyat tespiti yapılıp ürünle birlikte parasını da alıp kayboluyorlar. Aldıkları ücrette yaptıkları işin toplamının bedelinin üzerinde bir rakam. Tabii vatandaşlar da bunu bilmedikleri için veriyor. Dolayısıyla biz vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olmalarını istiyoruz. Her şeyden önce gelen kişinin bu şehrin esnafı mı değil mi, adresinin neresi olduğunu sorması lazım vatandaşların. Veya onun haricinde bizim odamızın telefonunu arayabilirler. Her türlü konuda biz yardımcı olmaya hazırız. Bu konuda gerekli çalışmalarımız da var, buradaki esnaf arkadaşlarımıza, üyelerimize biz tanıtım kartları hazırlıyoruz. Gerekirse şikayet telefonlarını da oraya yazıyoruz. Bu konuda bizim esnafımızdan kesinlikle zarar görmeyeceklerinden emin olabilirler. Ben tüketicilerimizin bu konuda biraz daha duyarlı olmasını istiyorum. Araştırmadan, kişilerin kim olduklarını bilmeden ürünlerini asla teslim etmesinler. Biz yardımcı olmaya her zaman hazırız" ifadelerini kullandı.

Editör : SİNEM GÖNEN
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 03 Kasım, 2019 - 19:41
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 2
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Kremlin yeri ve saati açıkladı: Hakan Fidan, Putin ile görüşecek
Kremlin yeri ve saati açıkladı: Hakan Fidan, Putin ile görüşecek
Kaydet
Muhtemel Aşk dizisi nerede çekiliyor? Çekim yerleri gündemde
Muhtemel Aşk dizisi nerede çekiliyor? Çekim yerleri gündemde
Kaydet
Tahliyeden önce rehabilitasyon! Bakan Gürlek cezaevlerindeki yeni sisteme dikkat çekti
Uyuşturucuya karşı yeni hamle: Tahliyeden önce rehabilitasyon
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası