Kadıköy Boğa heykeli kapatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kadıköy Boğa heykeli kapatıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kadıköy’de vatandaşlar tarafından tahrip edilen Boğa Heykeli yeni çalışmaları için ekipleri tarafından bariyerlerle kapatıldı.

Kadıköy’ün sembollerinden biri haline gelen ve 1864’te ünlü Fransız Heykektıraş Isidore Jules Bonheur tarafından yapılan Boğa Heykeli’nin üzerinde aşınmalar oluştuğu tespit edildi.  Heykelin üst kısımlarında ve boynuzlarında delikler açılırken birçok noktada ise aşınmalar meydana geldi.

YENİLEME ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Kadıköy’ün buluşma noktası Boğa Heykeli sabah saatlerinde gelen ekipler tarafından kapatıldı. Çevresine bariyerler koyulan Boğa Heykeli’nde yenileme çalışmalarına başlandı.

Kadıköy Boğa heykeli kapatıldı

“SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Çalışmaların başlatılmasına ilişkin konuşan vatandaşlardan Ekrem Ocak, “Oldukça fazla geçmişe sahip olan bir eser. Bu tür eserlere sahip çıkmalıyız. Sadece yerli vatandaşlar değil yabancı turistler de buraya oldukça ilgi gösteriyorlar. Bu eserlere sahip çıkarsak toplumumuz için daha faydalı olur” diye konuştu. 

Kadıköy Boğa heykeli kapatıldı

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...