Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kaza yapan aracı 'taksit taksit' çaldılar

Kaza yapan aracı 'taksit taksit' çaldılar
Fotoğraf Başlığı Kaza yapan araci 'taksit taksit' çaldilar

Antalya'da kaza yaptıktan sonra Akdeniz Sanayi Sitesi'nin otoparkına çekilen araç, kimliği henüz belirlemeyen kişilerce parça parça çalındı. Bir ay içinde farklı günlerde aracın parçalarının birçoğunun sökülerek götürülmesi, otoparkın güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Kaydet
a- | +A

Antalya'da kaza yaptıktan sonra Akdeniz Sanayi Sitesi'nin otoparkına çekilen hafif ticari aracı, bırakıldığı otoparkta hırsızlar parça parça çaldı. Muratpaşa ilçesinde klima servisi işleten Yıldıray Dayanır, bir süre önce kaza yapan aracını tamir için Akdeniz Sanayi Sitesi'ne götürdü. Oto tamircisinin 5 bin lira masraf çıkarması üzerine Dayanır, aracını tamir için anlaştığı iş yerinin önüne bıraktı. Tamircinin önünde bekletilen araç, site kooperatifine ait çekiciyle bir süre sonra sanayide genelde hurda araçların konulduğu otoparka götürüldü. Burada hırsızların hedefi olan aracın bir ayda neredeyse bütün parçaları çalındı.

AA muhabirine açıklama yapan Dayanır, 2005 yılında 20 bin liraya aldığı aracını karıştığı kazanın ardından tamirciye götürdüğünü söyledi.

Kaza yapan aracı 'taksit taksit' çaldılar
Başlık ResmiKaza yapan aracı 'taksit taksit' çaldılar

Tamirhanenin önünden otoparka çekilen aracını yaklaşık bir ay önce kontrol ettiğinde sorun görmediğini dile getiren Dayanır, bir sonraki gidişinde aracın parçalarının yerinde olmadığını gördüğünü kaydetti. Güvenlik kamerası kayıtlarında kimlikleri henüz belirlenemeyen kişilerin aracın sağ kapısını sökerek parçaları çalmaya başladığının görüldüğünü ifade eden Dayanır, aracının otoparkta yaklaşık bir aylık sürede birçok parçasının çalındığını anlattı. Dayanır, güvenlik kamerası kayıtlarını alan polisin iki kez gelip inceleme yaptığını belirterek, "Kooperatif yetkilileri, kendilerinin bir suçu olmadığını söylüyor. Aracımızı kooperatif otoparkına çektikleri andan itibaren sorumluluğun kendilerinde olması lazım, gerekli güvenliği sağlamaları gerekiyordu." diye konuştu.

Kaza yapan aracı 'taksit taksit' çaldılar
Başlık ResmiKaza yapan aracı 'taksit taksit' çaldılar

- "5 bin lira masrafı vardı, 25 bin liraya toparlanmaz"

Dayanır, "Aracımı sanayiye getirdiğimde 5 bin lira masrafı vardı, şu anda ise 25 bin lira versek toplanacak halde değil çünkü üzerinde kullanılabilecek doğru düzgün parçası kalmamış." dedi. Olayla ilgisi olduğu düşünülen kişilerin emniyette ifadesine başvurulduğunu aktaran Dayanır, faillerin eşkalinin belirlendiğini söyledi.

Kaza yapan aracı 'taksit taksit' çaldılar
Başlık ResmiKaza yapan aracı 'taksit taksit' çaldılar

Dayanır, güvenlik kamerası kayıtlarına göre, aracının parçalarını söken kişilerin yüzlerini kapatmaya çalıştıklarına dikkati çekerek, "Bu da buraları çok iyi bilen birileri olduklarını gösteriyor. Bizim arabamızın aynı markasından bir tane daha var burada. O da sağlamdı ancak bizim arabadan bir hafta sonra onu da parçalamışlar. İhtiyaca göre çalıyorlar." diye konuştu.

Kaza yapan aracı 'taksit taksit' çaldılar
Başlık ResmiKaza yapan aracı 'taksit taksit' çaldılar

- Hırsızların rahat tavırları güvenlik kamerasında

Güvenlik kamerası kayıtlarında, gündüz saatlerinde otoparka gelen hırsızların rahat çalışabilmek için yandaki aracı ittikleri ve daha sonra Dayanır'ın arabasının kapılarını açtıkları görülüyor. Aracın ön konsolunu söken kişilerin diğer parçaları da çıkarma anı kayıtlarda yer alıyor. Şüphelilerin, arabanın parçalarını sökerken rahat tavırlar sergilemesi dikkati çekiyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.