Mutfakların yeni lezzeti aslan balığı
YAŞAM Haberleri
Global ısınma sebebiyle son 15 yıldır balon balığı ve aslan balığı gibi türler Kızıldeniz’den gelerek Akdeniz’de çoğalıyor.
Balıkçı ve balıklara zarar veren aslan balığı türlerinin popülasyonunu kontrol altına almak için çalışmalar yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü de aslan balığının avlanıp ekonomiye kazandırılması için teşvikler verecek.
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu “Kaza ile çarpma veya batma sonucu zehirlenme vakaları yaşanabilir ama dünyanın her yerinde aslan balıklarının eti yeniyor. Kızıldeniz’den Akdeniz’e geçen türleri yok edemeyeceğimize göre, bunu ekonomik olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Yani olumsuzluğu fırsata çevirebiliriz” dedi.
Aslan balığının etinin lezzetli olduğunu ifade eden Gökoğlu “Et kısmında kılçığı yoktur. Yakalandığı zaman dikkatli şekilde, dikenlerine çarpmadan temizlemelidir. İnsanımıza beslenme açısından büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi. İHA