Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hafter yanlısı sözde hükûmet istifa etti

Hafter yanlısı sözde hükûmet istifa etti

DÜNYA Haberleri

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter yanlısı sözde hükûmet, ağırlaşan hayat şartlarına karşı dört gündür devam eden protestolar sebebiyle Tobruk'taki Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı Akile Salih'e istifasını sundu.

Konseyin internet sitesinde yer alan açıklamada, (uluslararası toplumun tanımadığı) Abdullah es-Seni başkanlığındaki sözde hükûmetin, TM Başkanı Salih’e istifasını sunduğu duyuruldu. Açıklamada, istifanın değerlendirilmek üzere Meclis’e sunulacağı kaydedildi ancak tarih verilmedi. Bu arada Hafter güçlerinin kontrolündeki Bingazi kentindeki eylemci gençler, protestolara devam edeceklerini açıkladı. Görüntülü bir mesaj yayınlayan eylemciler “Libya’yı mahveden, devleti soyan ve ülkeyi çöküşün eşiğine getiren Abdullah es-Seni hükûmetinin büyük üyelerinden hesap sorulana kadar eylemlere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Protestocular, istekleri yerine getirilinceye kadar barışçıl eylemler yapmaya devam edeceklerini belirtilerek “Es-Seni hükûmetinin başındaki kişiden kapıcısına kadar” herkesten hesap sorulmasını istedi. Bingazi şehrinde dört gün önce elektrik kesintileri, yolsuzluk, hayat pahalılığı, maaşların ödenmemesi gibi ağırlaşan hayat şartları sebebiyle başlayan eylemler, diğer şehirlere de sıçramıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...