Kinder Surprise'deki bakteri yayılıyor: Vaka sayısı 151'e çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kinder Surprise'deki bakteri yayılıyor: Vaka sayısı 151'e çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kinder Surprise yumurtalarında görülen salmonella bakterisi giderek yayılıyor. Dünya üzerinde 151 kişi bu bakteri sonucu hastalandı. Vakaların yüzde 89'u ise 10 yaş altındaki çocuklar...

İtalyan çikolata firması tarafından üretilen Kinder Surprise yumurtalarında salmonella bakterisine rastlanmıştı. Ardından çocukların çok sevdiği bu çikolatalar toplanmaya başlamıştı.Bu konuyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) tedirgin eden bir açıklama geldi. Bakterilerin Belçika'nın Arlon şehrindeki Kinder fabrikasında, Aralık 2021 ve Ocak 2022'de yapılan teftişler sırasında hammadde içeren bazı tankerlerde tespit edildiğini aktaran DSÖ “Fabrikada gerekli hijyen tedbirleri alınıp ürünlerdeki salmonella testinin negatif çıkması sonucu Kinder ürünleri Avrupa'ya ve dünyaya dağıtıldı. Ancak 25 Nisan itibarıyla dünya genelinde, Kinder ürünleriyle bağlantısından şüphe edilen 151 salmonella vakası tespit edildi. Bu vakaların 65'i İngiltere, 26'sı Belçika, 25'i Fransa, 10'u Almanya, 15'i İrlanda, 4'ü İsveç ve 2'si Hollanda'da görüldü. Lüksemburg, Norveç, İspanya ve ABD'de ise birer vaka var“ ifadelerini kulandı.

KUSMA, MİDE BULANTISI, KANLI İSHAL…

Vakaların yüzde 89'unu 10 yaş altı çocukların oluşturduğu belirtildi. Bu vakalardan 21’inde kusma, mide bulantısı ve kanlı ishal gibi ağır şikâyetlerin olduğu dile getirildi. Şu ana kadar ise can kaybının yaşanmadığı kaydedildi.

TÜRKİYE’DE DENETİMLER SIKILAŞTIRILDI

Öte yandan, Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 19 Nisan'da, Kinder marka ürünlerin ithalatında salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirmişti. Konuya ilişkin, bitkisel ithalatta yetkili 44 il müdürlüğüne yazı gönderilmişti. Bazı Avrupa ülkeleri de salmonella salgınıyla arasında bir bağlantı olduğu şüphesiyle Kinder çikolata ürünleri geri çağrılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...