ABD havadan yardım gerçekleştirdi! Gazze'ye 38 binden fazla gıda bırakıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Katil İsrail'in müdahalesi nedeniyle kıtlığın kol gezdiği Gazze'de açlık giderek büyüyor. Karadan yardım ulaştırılamayan Gazze'ye havadan yardımlar umut oluyor. Ürdün'ün ardından ABD de benzer bir organizasyon gerçekleştirdi. ABD, 38 binden fazla gıdayı Gazze'ye paraşütle bıraktı.

İsrail Gazze'de katliama devam ediyor. 7 Ekim'den bu yana 45 km'lik Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen soykırımda ölenlerin sayısı 30 bini aştı. Kıtlığın kol gezdiği Gazze'de son haftalarda açlıktan ölümler ise hız kazandı. Açlık ve susuzluktan bebekler ölmeye başlarken, İsrail'e silah temin etmekle suçlanan ABD Gazze'ye havadan yardım gerçekleştirdi.

GAZZE'YE HAVADAN YARDIM

Ürdün'e ait 3 uçak ve Fransa'ya ait 1 uçak geçtiğimiz günlerde İsrail'in karadan girişini engellediği Gazze'ye 2 tonu aşkın gıda ve temizlik malzemesini havadan bırakmış, paraşütle Gazze şeridine indirilen yardım malzemeleri açlıkla mücadele eden Filistinlilere ümit oldu. Ürdün Kralı Abdullah'ın da katıldığı yardım operasyonunun ardından ABD'de de benzer bir organizasyon gerçekleştirdi.

ABD havadan yardım gerçekleştirdi - 1. Resim

GAZZE ŞERİDİNE 38 BİNDEN FAZLA YİYECEK BIRAKILDI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri işbirliği ile Gazze Şeridi’ne havadan yardım indirildiğini açıkladı.

CENTCOM'dan yapılan açıklamaya göre ABD, Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri ile işbirliği yaparak Gazze Şeridi’ne havadan yardım gerçekleştirildi.

ABD havadan yardım gerçekleştirdi - 2. Resim

Açıklamada, yardımın bugün yerel saatle 15.00 ile 17.00 arasında yapıldığı ve gıda yardımlarının güvenli bir şekilde bırakıldığı kaydedildi. Açıklamada, “ABD C-130 nakliye uçakları Gazze kıyı şeridi boyunca 38 binden fazla yiyecek bırakarak sivillerin kritik yardımlara erişimini sağlamıştır. Havadan yapılan bu yardımlar, Gazze'ye daha fazla yardım ulaştırılması için sürdürülen çabaların bir parçasıdır” ifadeleri kullanıldı.

Ürdün işbirliği ile gerçekleştirilen bu yardım, ABD’nin bölgeye yaptığı ilk havadan yardım oldu.

GAZZE'YE DENİZDEN DE YARDIM GİDECEK

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden dün Beyaz Saray’da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmesi sırasında, “Önümüzdeki günlerde Gazze’ye havadan yardım yapacağız” açıklaması yapmıştı. Biden havadan yapılan yardımın yanı sıra deniz yoluyla da yardım ulaştırılabileceğini söylemişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...