Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD'de Küba için sessiz hazırlık: Pentagon'dan 'hazırız' mesajı

ABD'de Küba için sessiz hazırlık: Pentagon'dan 'hazırız' mesajı
Başlık ResmiABDde Küba için sessiz hazırlık: Pentagondan hazırız mesajı

Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, İran gündeminin ardından Küba konusuyla da 'ilgileneceklerini' kaydetmiş, "İran'dan sonra oraya bakabiliriz." ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu açıklamaların ardından ABD basını, Trump yönetiminin, Küba'ya yönelik muhtemel askeri müdahale ihtimaline karşı sessiz bir hazırlık yapıldığını öne sürdü.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump 13 Nisan'da yaptığı açıklamalarda, İran gündeminin ardından Küba konusuyla da "ilgileneceklerini" kaydederek, "Küba farklı bir hikaye. Orası yıllardır korkunç şekilde yönetiliyor. İran'dan sonra oraya bakabiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

KÜBA'YA YÖNELİK MUHTEMEL OPERASYONLAR İÇİN SESSİZ HAZIRLIK

USA TODAY gazetesinin konu hakkında bilgi sahibi iki yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) öncülüğünde Küba'ya yönelik muhtemel bir operasyon için askeri planlamalar hız kazandı.

Yetkililer, söz konusu direktiflerin, ABD ile Küba arasında son dönemde artan gerilimin bir yansıması olduğunu savunarak, bu gerilimin Trump yönetiminin ocakta Küba'ya petrol sevkiyatlarını kısıtlamasıyla ilgili olduğunu öne sürdü.

ABDde Küba için sessiz hazırlık: Pentagondan hazırız mesajı
Başlık ResmiABDde Küba için sessiz hazırlık: Pentagondan hazırız mesajı

PENTAGON'DAN "HAZIRIZ" MESAJI

Pentagon'dan USA TODAY'e yapılan açıklamada ise farklı senaryolara yönelik planlamaların rutin olduğuna işaret edilerek, Trump'ın talimatları doğrultusunda harekete geçmeye hazır olunduğu kaydedildi.

ABD Başkanı Trump, 30 Ocak'ta Küba'ya petrol satan veya sağlayan ülkelerden gelen tüm mallara gümrük vergisi uygulanmasını öngören Başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

ABDde Küba için sessiz hazırlık: Pentagondan hazırız mesajı
Başlık ResmiABDde Küba için sessiz hazırlık: Pentagondan hazırız mesajı

Trump, 13 Nisan'da yaptığı açıklamada, İran gündeminin ardından Küba konusuyla da "ilgileneceklerini" kaydetmiş, "Küba farklı bir hikaye. Orası yıllardır korkunç şekilde yönetiliyor. İran'dan sonra oraya bakabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

ABDde Küba için sessiz hazırlık: Pentagondan hazırız mesajı
Başlık ResmiABDde Küba için sessiz hazırlık: Pentagondan hazırız mesajı

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz Canel ise muhtemel bir ABD işgaline ilişkin "Eğer bu gerçekleşirse çatışma olur, mücadele olur, kendimizi savunuruz ve eğer ölmemiz icap ediyorsa ölürüz." demişti.

ÖNERİLEN HABERLER
Canlı yayında tansiyon yükseldi! Macar Başkan kanalı hedef aldı: Askıya alacağız
DÜNYA

Canlı yayında tansiyon yükseldi! Macar Başkan kanalı hedef aldı: Askıya alacağız

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.