Afganistan'da 6.3 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Afganistan'da 6.3 büyüklüğünde deprem

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Afganistan'da şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Ülkenin kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde olan depremin büyüklüğü 6,4 olarak ölçüldü. Afgan makamlarından ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Orta Asya ülkesi Afganistan bir şiddetli depremle daha sarsıldı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) tarafından yapılan açıklamada, Afganistan'ın Badakhshan vilayetinin Hindukuş bölgesinde 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, Afganistan'ın Badakhshan vilayetinin Hindukuş bölgesinde 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Depremin, yerel saatle 13.50’de Feyzabad ilçesinin 60 kilometre güneyindeki Jurm köyünde, yerin 201 kilometre derinliğinde kaydedildiği belirtildi. Deprem başkent Kabil başta olmak üzere çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

EMSC, depremin ardından yaşanabilecek artçı sarsıntılar konusunda uyarıda bulundu.

EKİM AYINDAKİ VE 2022'DEKİ DEPREMLERDE BÜYÜK YARA ALMIŞTI

Öte yandan Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Hindikuş Dağları üzerinde bulunan Badahşan'da sık sık depremler meydana geliyor.

Geçen ekim ayında Afganistan'ın kuzeybatısındaki Herat vilayetinde meydana gelen ve büyüklükleri 5 ila 6,5 olan depremler sonucu 2 bin 500 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Öte yandan, Afganistan'da Haziran 2022'de Pakistan sınırında bulunan Paktika vilayetinde meydana gelen 5,9 büyüklündeki depremde 1200 kişi yaşamını yitirmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...