BBC çalışanları bile kendi haberlerine isyan etti: Gerçekleri yazmak için kaç kişinin ölmesi gerekiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
BBC çalışanları bile kendi haberlerine isyan etti: Gerçekleri yazmak için kaç kişinin ölmesi gerekiyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail ile Hamas arasındaki savaşta İsrail'in kendini haklı çıkartmak için uyguladığı manipülasyonlar sürüyor. BBC ise bu manipülasyonlara en büyük desteği veren medya grubu olarak ön plana çıkıyor. BBC'nin çifte standartlı yayın politikasına isyan eden 8 BBC çalışanı gazeteci Al Jazeera'ya bir mektup yazarak, gerçekleri açıkladılar.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'den beri süren savaş 49'uncu gününde devam ediyor. Taraflar 4 günlük ateşkes konusunda anlaştı. Ancak İsrail, ateşkesin ardından savaşın devam edeceğini duyurdu ve ateşkes sınırları dışındaki bölümlerde katliamlarını sürdürüyor. İşgalci İsrail, bu katliamlarını yaparken dünyayı dezanformasyonlarla manipüle ediyor. Bu manipülasyonun en büyük aracıysa Batı medyası. Özellikle BBC bu süreçte İsrail haber ajansına dönüştü. Katliam' ve 'vahşet' gibi kelimeleri sadece Hamas için kullanan Batı medyası Filistinlilerin çektikleri acılara adeta kulaklarını kapatmış durumda.

BBC ÇALIŞANLARI BİLE İSYAN BAYRAĞI AÇTI

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de çalışan 8 gazeteci Batı medyasının Filistin sansürüne artık sessiz kalamadı ve isyan bayrağını açtı.

İsimlerini gizleyerek Al Jazeera'ya 2.300 kelimelik bir mektup yazan 8 gazeteci çalıştıkları kurumu 'çifte standart'la suçladı.

'DAHA KAÇ KİŞİNİN ÖLMESİ LAZIM?'

Mektuplarında BBC'nin İsrail’le Filistinli direnişçiler arasındaki çatışmanın arka planını doğru anlatmadığını, tarihsel bağlamı çarpıttığını belirten gazeteciler "7 Ekim'den bu yana binlerce Filistinli öldürüldü. Editöryal duruşumuzun değişmesi için bu sayının daha ne kadar yükselmesi lazım" ifadelerini kullandılar.

KANAL YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİLER

BBC haberlerinde bölgedeki şiddetin tek kışkırtıcısı ve faili olarak Hamas'ın gösterildiğini vurgulayan gazeteciler bunun doğru olmadığını ancak BBC yayın politikası ile uyumlu olduğunu yazdılar. Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği saldırının 'dehşet verici' olduğunu ancak bunun ayrım gözetmeksizin sivillerin öldürülmesini haklı çıkaramayacağının altını çizen gazeteciler, BBC yönetiminin bu mantığını desteklemesini ya da sorgulamamasını eleştirdiler.

İSRAİL DESTEKLENİYOR, FİLİSTİNDEKİ ACILAR GÖRMEZDEN GELİNİYOR

BBC'nin savaş süresince 'İsrail yanlısı' haber yaptığını belirten gazeteciler, Filistinlilerin yaşadığı acıların, Gazzelilerin yaşadıkları zorlukların anlatılmadığını vurgulayarak çalıştıkları kuruma "tüm sivillere eşit muamele" çağrısında bulundu.

UKRAYNALILARA GÖSTERİLEN HASSASİYET GÖSTERİLMİYOR

Al Jazeera mektubun sekiz ortak yazarından ikisiyle görüştüğünü ve mektubun arkasındakilerin farklı etnik kökenlerden insanlar olduğunu açıkladı. Ortak yazarlardan biri Al Jazeera'ye "Bu organizasyon bizi temsil etmiyor" dedi ve BBC'nin Ukraynalı sivillere gösterdiği hassasiyeti Filistinlilere göstermediğini söyledi. BBC sözcüsü ise Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada kendi gazetecilerinin eleştirilerine kulak tıkadı ve "BBC, çatışma boyunca Gazze ve İsrail'de yaşayan sivillere verilen yıkıcı zararı açıkça ortaya koydu." dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...