Eski İskoçya Başbakanı Sturgeon serbest bırakıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eski İskoçya Başbakanı Sturgeon serbest bırakıldı

DÜNYA Haberleri

İskoçya'da Bölgesel Başbakanlık görevini yürüten Nicola Sturgeon, İskoçya Ulusal Partisinin (SNP) finansmanı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Sturgeon, 7 saatlik sorgunun ardından serbest kaldı.

İskoçya'da 2014 yılından bu yılın şubat ayına kadar Bölgesel Başbakanlık görevini yürüten Nicola Sturgeon, İskoçya Ulusal Partisinin (SNP) finansmanı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. İskoçya polisi, Sturgeon'un ismini vermeden 52 yaşında bir kadının SNP'nin finansmanı soruşturması kapsamında gözaltına alındığını açıkladı.

Sturgeon'un sözcüsü, Sturgeon'un Branchform Operasyonu adı verilen soruşturma kapsamında gözaltına alındığını belirterek, "Nicola, sürekli olarak ihtiyaç halinde soruşturmaya yardım edeceğini söylemişti." dedi. İskoçya polisi, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, hazırlanacak raporun Adalet Bakanlığının ilgili kurumlarına gönderileceğini aktardı.

7 SAAT SORGUDA TUTULDU

Polisten yapılan açıklamaya göre, SNP'nin finansmanı soruşturmasında gözaltına alınan Sturgeon, daha fazla soruşturma yapılıncaya kadar herhangi bir suçlama olmaksızın serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan Sturgeon, yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirterek, "Hiç şüpheye yer olmayacak şekilde gerçekten masum olduğumu ve bir yanlışım olmadığını biliyorum." ifadesini kullandı. Sturgeon, "Devam eden bu soruşturmanın insanlar için ne kadar zor olduğunu biliyorum ve pek çok kişinin bana inanmaya devam etmesinden, SNP ile ülkeye zarar verecek hiçbir şey yapmayacağımı takdir etmesinden dolayı da minnettarım." dedi. Sturgeon, "Sadece masumiyet karinesi gereğince değil, hiç şüpheye bırakmayacak şekilde biliyorum ki herhangi bir suç işlemedim." ifadesini kullanarak, milletvekili olduğu Glasgow Southside'ı temsil için iki gün içinde meclis çalışmalarına döneceğini de kaydetti. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...