Güney Afrika'da bakan soyuldu, korumaların silahları çalındı

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Güney Afrika'da bakan soyuldu, korumaların silahları çalındı

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Güney Afrika'da bir bakan soyuldu, korumalarının ise silahları çalındı. Johannesburg şehrinin güneyindeki otoyolda meydana gelen olayda soyguncuların, bakan Sindisiwe Chikunga'nın aracının lastiklerini çivilerle deldiği ortaya çıktı.

Güney Afrika polisi, ülkenin Ulaştırma Bakanı Sindisiwe Chikunga'nın saldırganlar tarafından soyulduğunu ve korumalarının silahlarının çalındığını açıkladı. Yetkililer olayı "benzeri görülmemiş bir vaka" olarak tanımladı. Polis, saldırının Pazartesi günü bakan Johannesburg'un güneyindeki bir otoyolda ilerlerken meydana geldiğini ifade etti. 

G. Afrika Ulaştırma Bakanlığı, "Bakanın arabasının lastikleri çivilerle delinmiştir, böylece suçlular, arabayı durdurarak içindeki değerli eşyaları çaldı" şeklinde bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, bakan ve korumalarının bu zorlu süreçten 'zarar görmeden ve güvenli bir şekilde' çıktıkları belirtildi.

"İNSAN AVI BAŞLATILMIŞTIR"

Polis sözcüsü Athlenda Mathe, soyguncuların bakanın ve beraberindeki korumaların kişisel eşyalarını ve Güney Afrika Polis Teşkilatına (SAPS) ait iki tabancayı alarak kaçtığını söyledi. Mathe, "Bu benzeri görülmemiş olayın ardından sorumluların cezalandırılması için bir insan avı başlatıldı" dedi.

Güney Afrika uzun zamandır şiddet içeren suçlarla anılıyor ve genellikle savaş bölgeleri dışında dünyanın en tehlikeli ülkelerinden biri olarak gösteriliyor.

Resmi istatistiklere göre, polis bu yılın nisan ayından haziran ayına kadar 62 milyon nüfuslu ülkede günde 500'den fazla soygun ve neredeyse 70 cinayet kaydetti. Yetkililer, suç mağdurlarının güvenliğini ve adaleti temin edememekle suçlanıyor.

Mathe, "SAPS, ülke yönetimini ve genel olarak toplumu koruma görevini yerine getirmeye kararlıdır" dedi ve devamında şöyle ekleme yaptı: "VIP koruması SAPS için en önemli öncelik alanlarından biridir ve yıllar boyunca mükemmel bir şekilde üstlenilmiştir."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...