Hedef 'Karabağ'ı karıştırmak' olabilir: İran, Sincar'da iki bin teröristi eğitiyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hedef 'Karabağ'ı karıştırmak' olabilir: İran, Sincar'da iki bin teröristi eğitiyor

Dünya Haberleri

Irak güvenlik kaynakları, teröristlerin Irak ve Suriye dışı şartlara göre eğitimden geçtiğini ve gizemli bir yere sevk edileceklerini açıkladı.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen’de yaşanan çatışmaların ana aktörlerinden İran, PKK kontrolündeki Sincar’da terörist eğitiyor. Tamamı İranlı uzmanlardan oluşan eğitici kadro, şu ana dek iki bin teröriste savaş ve asimetrik savaş eğitimi verdi.

EZİDİ İSİMLER ÖZEL TERCİH

Gazetemizin Irak güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre; Baac yolu ve Hanasur-Sincar Dağı arasında kurulan iki kampta başlayan özel eğitim, İran’dan gelen uzmanlar tarafından veriliyor. Şeyh Ebu Merve isimli Haşdi Şabi komutanının, eleman temini ve lojistik görevlerini üstlendiği eğitim kamplarına getirilen teröristler büyük oranda örgüt içerisindeki Ezidilerden seçiliyor.

Sincar-Baac yolu üzerindeki Beytl el-Domiz’de ve Hanasur-Sincar Dağı arasındaki kapalı kamplarda eğitim görenler arasında Suriye’den gelenler de bulunuyor. Kamp alanlarının genel kontrolü ise Haşdi Şabi bileşeni, Asaib El-Hak, Seyyid El-Şuheda ve Hizbullah gruplarına mensup militanlar tarafından sağlanıyor. İranlı üst düzey uzmanlar bununla birlikte Musul ve Bartella nahiyesindeki iki farklı kampta ise Şii milisleri eğitiyor.

Şu ana kadar 2000 PKK’lı terörist ve aynı sayıda Şii milise verilen eğitimin, İran’ın Karabağ’a müdahale kapsamında gerçekleştiği öne sürüldü. Gazetemize konuşan Irak güvenlik kaynakları, teröristlerin Irak ve Suriye dışı şartlara göre eğitimden geçtiğini ve gizemli bir yere sevk edileceklerini, fakat nereye ve hangi amaçla gönderilecekleri konusunda ciddi bir belirsizliğin olduğunu belirtti. İran, geçtiğimiz aylarda konsolosluk açtığı Zengezur’da da bölge genelinde yaşayan ve sayıları 100 bini bulan Ezidiler özelinde bir faaliyet başlatmıştı. Irak ve Suriyeli Ezidilerin ağırlıkta olduğu Sincar eğitim kamplarındaki Ezidi tercihinin de aynı amaçla yapıldığı kaydediliyor.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...