Hollanda’daki gurbetçiler İsrail’in katliamına sessiz kalmadı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hollanda’daki gurbetçiler İsrail’in katliamına sessiz kalmadı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in Gazze’ye saldırıları tüm dünyada olduğu gibi Hollanda’da da protesto edildi. İsrail güçlerinin sivil katliamına sessiz kalmayan gurbetçiler, Lahey kentinde duvarlara “Özgür Filistin” yazdı.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 46’ncı gününe girerken can kaybı sayısı 13 bini aştı. Uluslararası toplumdan gelen ateşkes ve insani ara çağrılarına rağmen İsrail ordusu yaşlı, çocuk, kadın ayırt etmeden binlerce masumu katlediyor.

GURBETÇİLER KATLİAMA SESSİZ KALMADI

İsrail güçlerinin Gazze’de sivil katliamı birçok ülkede protesto edilmeye devam ediliyor. Hollanda’da sokaklara dökülen halk, İsrail’e silah yollanan Hollanda hükümetini protesto etti.

Uluslararası Ceza mahkemesi bulunan Lahey kentindeki gurbetçiler, İsrail’in sivil katliamına sessiz kalmadı. Schilderswijk’te duvarlara “Özgür Filistin” yazıldı.

Hollanda hükümetinin F-35 savaş uçakları için İsrail’e yedek parça tedarikine onay verilmesi, duvar yazılarıyla protesto edildi.

Hollanda’daki gurbetçiler İsrail’in katliamına sessiz kalmadı

HOLLANDA HÜKÜMETİ PROTESTO EDİLDİ

Hollanda hükümeti, İsrail'e silah yolladığı gerekçesiyle protesto edildi. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'nda düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde, İsrail ordusuna askeri malzeme desteği verdiği gerekçesiyle Hollanda hükümetine tepki gösterildi.

Olumsuz hava koşullarına rağmen meydanlarda toplanan göstericiler, "Rutte, elinde kan var", "AB, elinde kan var", "Özgür Filistin" ve "Nehirden denize özgür Filistin" sloganları atan göstericiler, Filistin bayraklarını sallayarak "ateşkes" çağrısı yaptı.

Hollanda’daki gurbetçiler İsrail’in katliamına sessiz kalmadı

İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu.

İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 66, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

CAN KAYBI SAYISI 13 BİNİ GEÇTİ

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 5 bin 600'ü çocuk ve 3 bin 550'si kadın olmak üzere 13 bin 300 kişi öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 217 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...