İngiliz medyasında deprem! BBC Yönetim Kurulu Başkanı istifasını verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiliz medyasında deprem! BBC Yönetim Kurulu Başkanı istifasını verdi

DÜNYA Haberleri

BBC Yönetim Kurulu Başkanı Richard Sharp, İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson'a verilen 800 bin sterlin krediyle olan bağlantısını beyan etmeyerek kamu atamalarına ilişkin kuralları ihlal ettiği sonucuna varılması üzerine istifasını verdi.

İngiltere'de BBC Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine 2021 yılının şubat ayında Richard Sharp getirildi.

Sunday Times, hükümet tarafından atanan Sharp’ın, 2020'nin sonlarında eski Başbakan Boris Johnson'ın kredi başvurusunda kefil olması için multimilyoner Kanadalı iş insanı Sam Blyth'i önerdiğini iddia etti.

Johnson'a 800 bin sterlin kredi alması için "kefil ayarladığı" iddialarının ardından Sharp'ın göreve seçilme sürecine ilişkin bağımsız bir soruşturma başlatıldı.

İngiliz medyasında deprem! BBC Yönetim Kurulu Başkanı istifasını verdi

“GÖREVİMİ ARTIK SÜRDÜREMEM” DEDİ VE İSTİFASINI VERDİ

Yürütülen bağımsız soruşturmayla ilgili rapor, Sharp’ın "göreve seçilme sürecinde potansiyel çıkar çatışmalarını açıklamayarak kamu atamalarına ilişkin kuralları ihlal ettiğini" tespit etti.

Raporda, söz konusu ihlalin bir atamayı mutlaka geçersiz kılmadığı belirtilmesine rağmen Sharp, "görevinin artık sürdürülemez olduğu sonucuna vardığını ve BBC'nin çıkarlarına öncelik vermek için istifa ettiğini" bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...