İsrailli rehinelerin yakınları Netanyahu'yu protesto etmek için spor salonunda bir araya geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrailli rehinelerin yakınları Netanyahu'yu protesto etmek için spor salonunda bir araya geldi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hamas'ın 7 Ekim'de esir aldığı İsraillilerin yakınları ve onları destekleyenler, Batı Kudüs'teki İsrailli esirlerin yakınları Kudüs'teki Pais Arena'da bir araya geldi. İsrail ordusu, Hamas'ın elinde Gazze Şeridi'nde 242 İsrailli esir bulunduğunu bildirmişti.

Gazze Şeridi'ndeki İsrailli rehinelerin yakınları hükümete tepki için stadyumda bir araya geldi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin yakınları, hükümeti protesto etmek amacıyla Kudüs'teki Pais Arena'da bir araya geldi. Göstericiler, tribünlere rehinelerin fotoğraflarını yerleştirdi.

İsrailli rehinelerin yakınları Netanyahu'yu protesto etmek için spor salonunda bir araya geldi

Daha önce de, Hamas'ın abluka altındaki Gazze Şeridi'nde tuttuğu İsrailli esirlerin yakınları, hükümete sevdiklerini bir an önce evlerine getirmesi çağrısı yaparken, bazı aileler "utanın" diyerek Meclisteki milletvekillerine tepki göstermişti.

İsrailli rehinelerin yakınları Netanyahu'yu protesto etmek için spor salonunda bir araya geldi

MUHALİF LİDER LAPİD: NETANYAHU'YA İNANÇ KALMADI

İsrail'de muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevden alınarak yerine partisi Likud'dan başka birinin geçmesi çağrısında bulundu.

The Times Of Israel'in haberine göre, İsrail'de yayın yapan Kanal 12'ye konuşan Lapid, Gazze'den düzenlenen saldırıların ardından İsrail halkının Netanyahu'ya olan inancını kaybettiğini söyledi.

Lapid, halkın Netanyahu'ya güvenmediğine işaret ederek, "Kendisine inancımızın kalmadığı bir Başbakan ile genişletilmiş bir (askeri) operasyon yürütemeyiz." dedi.

ARTIK GÖREVİNİ BIRAKMALI

Netanyahu'nun görevinden ayrılması gerektiğini vurgulayan Lapid, herhangi bir isim vermeden, "Netanyahu'nun partisi Likud'da Başbakan'ın gitme vaktinin geldiğini anlayan çok sayıda kişinin olduğunu" savundu.

Muhalefet lideri Lapid, partisi Yeş Atid'in (Gelecek Var), Netanyahu'dan başka bir kişinin liderliğindeki Likud Partisi öncülüğünde kurulacak kapsamlı hükümete katılacağını ifade etti.

Öte yandan, Netanyahu'nun partisi Likud'dan yapılan açıklamada ise Lapid'in "savaş zamanında siyasi çıkarlarına göre davrandığını ve askeri operasyonu yürüten Başbakan'ı devirmeye çalıştığını görmenin üzücü ve utanç verici olduğu" kaydedildi.

İşçi Partisi lideri Merav Michaeli de X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun görevden alınması için yaptığı çağrıya Lapid'in destek vermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...