Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Japonya 22 Eylül'de Filistin Devleti'ni tanımaya hazırlanıyor

Japonya 22 Eylül'de Filistin Devleti'ni tanımaya hazırlanıyor

Avrupa'da birçok ülkenin Filistin Devleti'nin tanıma kararının ardından Uzak Doğu'dan da bir adım atıldı. Japonya'nın 22 Eylül'de yapılacak BM toplantısında Filistin'i devlet olarak tanımaya hazırlandığı ifade edildi.

Kaydet
a- | +A

DIŞ HABERLER - Japonya, Filistin'i devlet olarak tanımayı düşünüyor ve tutumunu 22 Eylül'de yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) toplantısında açıklayacak.

Ülke medyasından Mainichi Shimbun'un haberine göre; Japonya, "iki devletli çözümü" desteklediğini söylüyor ve ABD ile İsrail tanımaya karşı çıkarken hangi yaklaşımın en etkili olacağını değerlendiriyor.

Japonya 22 Eylül'de Filistin Devleti'ni tanımaya hazırlanıyor - 1. Resim
Başlık ResmiJaponya 22 Eylül'de Filistin Devleti'ni tanımaya hazırlanıyor - 1. Resim

TOKYO 'İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ' DESTEKLİYOR

Japonya hükümeti Gazze'deki soykırımın başladığı günlerde yaptığı açıklamada 'iki devletli çözüm' vurgusu yaparak "Japonya'nın Filistin'e olan kararlılığı asla değişmeyecektir" sözlerine yer vermişti.

Japonya 22 Eylül'de Filistin Devleti'ni tanımaya hazırlanıyor - 2. Resim
Başlık ResmiJaponya 22 Eylül'de Filistin Devleti'ni tanımaya hazırlanıyor - 2. Resim

BAKMADAN GEÇME
Bakan Fidan
HABER

Bakan Fidan'dan 'ABD'nin vizeleri iptal etme kararına' tepki: Filistin, Filistinliler olmadan tartışılamaz

FİLİSTİN'İ TANIYAN ÜLKE SAYISI ARTIYOR

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sürdüğü bir dönemde, Filistin Devleti’ni tanıyacağını açıklayan ülkelerin sayısı hızla artıyor.

Süreci ilk başlatan ülke Fransa olmuş, ardından Avustralya da Filistin’i tanıma kararı aldığını duyurmuştu.

İngiltere ise, “İsrail Gazze’deki insani durumu iyileştirmezse, BM Genel Kurulu’nda Filistin’i tanıyacağız” açıklamasını yapmıştı.

Kanada Başbakanı Mark Carney, ülkesinin de Filistin’i tanıyacağını ilan etti.

Son olarak Belçika, Eylül ayında başlayacak BM Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıyacağını duyurdu.

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı: Şu anda Filistin'deyiz, Gazze'deyiz, seyirci kalamayız

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.