Kolombiya'da düşen askeri uçakta bilanço ağırlaştı
Kolombiya'da askeri kargo uçağının kalkıştan kısa süre sonra düşmesi sonucu meydana gelen kazada 66 kişi hayatını kaybetti. Genelkurmay Başkanı Hugo Alejandro Lopez Barreto, enkaz altında kalan ve henüz ulaşılamayan 4 kişi için arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
- Uçakta 126'sı asker olmak üzere toplam 128 kişi bulunuyordu.
- Hayatını kaybedenlerin sayısı 66 olarak açıklandı.
- 4 kişiye henüz ulaşılamadı.
- Genelkurmay Başkanı saldırının bir yasa dışı silahlı grup tarafından gerçekleştirildiğine dair bir bilgi olmadığını belirtti.
- Uçakta 11 Hava Kuvvetleri mensubu, 115 Kara Kuvvetleri personeli ve 2 Ulusal Polis memuru vardı.
- Uçak alev almış ve mühimmatın infilak etmesiyle patlama meydana gelmişti.
Kolombiya'nın Putumayo bölgesine bağlı Puerto Leguizamo kasabasında kalkıştan kısa süre sonra düşen C-130 Hercules tipi askeri kargo uçağında can kaybı netleşmeye başladı.
ASKERİ UÇAKTA AĞIR BİLANÇO
Kolombiya Genelkurmay Başkanı Hugo Alejandro Lopez Barreto yaptığı açıklamada, 126'sı asker olmak üzere 128 kişinin bulunduğu uçakta 66 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişiye ise henüz ulaşılamadığını ifade etti.
Barreto, "Şu anda saldırının yasa dışı silahlı bir grup tarafından gerçekleştirildiğine dair herhangi bir bilgimiz veya bir işaret yok" diye konuştu. Lopez, uçaktaki 128 kişiden 11'inin Hava Kuvvetleri mensubu, 115'inin Kara Kuvvetleri personeli, 2'sinin Ulusal Polis memuru olduğunu aktardı.
Kalkıştan kısa süre sonra düşen uçak alev almış, uçaktaki mühimmatın infilak etmesiyle patlama meydana gelmişti.
