Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Pentagon'da casus alarmı! Trump yönetiminin başı Mossad ajanlarıyla dertte

Pentagon'da casus alarmı! Trump yönetiminin başı Mossad ajanlarıyla dertte

Tahran ile ateşkese karşı çıkan İsrail, savaşın devamı için bastırıyor. Pentagon, Mossad’ın İran’a karşı politikaları öğrenmek için üst düzey yetkilileri takibe aldığını belirledi. Ülkede teyakkuza geçilirken Başkan Trump, daha önce “Anlaşmaya mecburlar” dediği İran’ı “Çok güçlü ve gururlu oldukları için anlaşmaya yanaşmıyorlar” sözleriyle övdü.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Pentagon, İsrail’in ABD yönetiminin İran politikalarına ilişkin bilgi toplama faaliyetlerini artırdığı yönündeki endişeler sebebiyle, karşı istihbarat tehdit seviyesini en üst düzeye çıkardı. NBC News’in haberine göre, isimleri açıklanmayan üç ABD’li yetkili, Savunma İstihbarat Ajansının (DIA), ABD-İsrail-İran hattındaki gerilim ve Washington-Tel Aviv arasında tırmanan tansiyon çerçevesinde izlenecek yola ilişkin yeni bir karşı istihbarat tehdit değerlendirmesi yayımladığını belirtti.

ÖNERİLEN HABERLER
İran
DÜNYA

İran'ı kendi silahıyla vurma planı! Mossad'ın gizli operasyonu İsrail basınında

ABD’Lİ YETKİLİLERİ İZLİYORLAR

Hazırlanan yedi sayfalık belgede İsrail’in casusluk ve teknik istihbarat toplama kapasitesinin “kritik düzeyde” olduğu ifade edildi. Pentagon içindeki endişelerden kaynaklandığı iddia edilen bu değerlendirmelerin, İsrail’in “ABD’nin savaşla ilgili çatışmalara dair iç görüşmeleri ve karar alma süreçleri hakkında bilgi elde etmek amacıyla üst düzey ABD’li yetkilileri izlemeye çalıştığı” yönündeki tespitlere dayandığı kaydedildi.

ÖNERİLEN HABERLER
Trump İran
DÜNYA

Trump İran'da o ismi seçmişti! Mossad'ın hatası gizli operasyonu altüst etti: ABD basını Beyaz Saray'ın 3 aşamalı fiyaskosunu yazdı

Yetkililer, İsrail’in en yakın müttefiki ABD’ye karşı daha agresif istihbarat faaliyetleri yürüttüğünü ifade etti. Beyaz Saray konuyla ilgili olarak “Bu haber tamamen asılsızdır” ifadesini kullanırken, Pentagon’dan açıklama yapılmadı. Washington’daki İsrail Büyükelçiliği de suçlamaların “asılsız” olduğunu ileri sürdü.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.