Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rum lider çark etti

Rum lider çark etti
Fotoğraf Başlığı Rum lider çark etti

Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la bu sabah yaptığı telefon görüşmesinden sonra, Kıbrıs müzakerelerine devam etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, ile bir telefon görüşmesi yaptı. Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la yaptığı telefon görüşmesinin ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında Anastasiadis’in geri dönüş şartına da dikkat çeken Hristodulidis, Anastasiadis’in müzakerelere “İstanbul’dakine benzer olayların tekrarlanmaması ve müzakerelerde karşılıklı saygı olması şartıyla” hazır olduğunu vurguladı.

Hristodulidis “Başkan, BM Genel Sekreteri’nin kendisiyle irtibat kurma ve BM’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin statüsüyle ilgili değişmez tezini tekrarlamasından tatmin olmuş görünüyor. Bugünkü BM açıklaması ile İstanbul’daki olayı işgal bölgelerindeki yasadışı rejimi yükseltme gibi yanlış bir görüntü vermek isteyenlere cevap veriliyor” dedi.

Rum lider Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın pazartesi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak İstanbul’da BM İnsani Zirvesi katılımcıları onuruna verdiği yemeğe katılması nedeniyle bugün yapılması gereken liderler zirvesine gitmeyeceğini açıklamıştı.

“BM’NİN KIBRIS POLİTİKASINDA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI”

BM’nin resmi web sayfasında yer alan açıklamaya göre, Ban, görüşmede BM himayesinde yürütülen iki toplumlu görüşmelerin, Kıbrıs sorununa ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözüm bulmayı amaçlamakta olduğunu söyledi. Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin söz konusu hedefi desteklemeye yönelik olarak üstlendiği rol konusunda kendisine güveninin tam olduğunu belirten Genel Sekreter, Eide’nin sadece kendisinin değil, ayrıca BM Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği ve uluslararası toplumun da desteğini almış olduğunun altını çizdi. Genel Sekreter Ban, “İki lideri, kabul edilemez bu statükoya tüm Kıbrıslıların yararına bir son vermek adına Kıbrıs’ı yeniden birleştirmeye yönelik çabalarını karşılıklı saygı ortamında yoğunlaştırmaları için teşvik etmekteyim” dedi. Genel Sekreter, İstanbul’da yaşanan son olaya değinerek, Birleşmiş Milletler ’in, Kıbrıs politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını yineledi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.