Rusya'dan NATO'ya gözdağı: ABD nükleer silahlarını yerleştirirse doğrudan çatışma olur

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Rusya'dan NATO'ya gözdağı: ABD nükleer silahlarını yerleştirirse doğrudan çatışma olur

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD nükleer silahlarının Kuzey Avrupa’ya yerleştirilmesi halinde Rusya ile NATO arasında doğrudan askeri çatışma senaryosunda hedef olacağını bildirdi.

Rusya lideri Putin, seçimlere az bir süre kala ulusa seslenmiş ve Batı'ya nükleer gözdağı vermişti.

ART ARDA UYARMIŞLARDI

Rusya lideri, Batı'nın Rusya'yı yeni bir silahlanma yarışına sürüklemeye çalıştığını belirtip "Onların da, kendi topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlarımız olduğunu anlamaları gerekiyor" demişti. Kremlin'den de dün benzer bir açıklama gelmiş sözcü Peskov, Batı'nın Ukrayna'ya yardımlarının devam etmesi halinde NATO ile Rusya arasında çatışma yaşanma ihtimalinin "kaçınılmaz" olacağını söylemişti.

"DOĞRUDAN ASKERİ ÇATIŞMA SENARYOSUNDA HEDEF OLURSUNUZ"

Gelişmeler dikkatle takip edilirken Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama daha geldi. Açıklamada, ABD nükleer silahlarının Kuzey Avrupa’ya yerleştirilmesi halinde Rusya ile NATO arasında doğrudan askeri çatışma senaryosunda hedef olacağı belirtildi.

Bakanlık Sözcüsü Zaharova, "ABD nükleer silahlarının Kuzey Avrupa'da konuşlandırılması ev sahibi ülkelerin güvenliğini güçlendirmeyecek, aksine ciddi şekilde zedeleyecektir. Bu tür tesisler NATO ile askeri çatışma senaryolarında derhal meşru hedefler olarak belirlenecektir." dedi.

"NÜKLEER SAVAŞA HİÇ BU KADAR YAKIN OLMAMIŞTIK"

Batı ülkelerini Ukrayna’ya destek vermemeleri konusunda uyaran Putin’in akıl hocası Aleksandr Dugin de geçtiğimiz hafta “Üçüncü Dünya Savaşı başladı ve şu an ilk aşamasındayız. Nükleer savaşa da hiç bu kadar yakın olmamıştık. NATO politika değiştirmez ve Rusya’ya saldırırsa yok oluş günü kaçınılmaz olur.” demişti.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...