Din derslerine misyoner hoca

Din derslerine misyoner hoca

EĞİTİM Haberleri

Aydın’da din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin Hristiyan olduğu ortaya çıktı. Skandalla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aydın Kuşadası’nda din derslerine Hristiyan öğretmen girdiği söylentileri ortalığı karıştırdı. Erzurum Atatürk İlahiyat Fakültesi mezunu Esma B.K’nin, sosyal medyada misyonerlik faaliyetleri yürütmesine rağmen Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesinde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yaptığı iddia edildi. Ayrıca B.K’nin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından KHK ile  memurluktan ihraç edildiği ancak sonra yeniden görevi iade edildiği belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Şuurlu Öğretmenler Derneği “Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede, din eğitimi verecek insanların İslam ile alakası olmaması kabul edilmez bir şey” diyerek duruma tepki gösterdi. Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğü de öğretmen ile ilgili soruşturma başlattıklarını aktardı. Esma B.K. ise iddialardan haberdar olmadığını belirtip derslerine devam ettiğini söyledi. B.K, doktor olan eşinin işi dolayısıyla İzmir’de oturduklarını ve okula oradan gidip geldiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...