Milli Eğitim Bakanı Özer: Prensibimiz her şartta eğitimin devam etmesi

- Güncelleme:
Milli Eğitim Bakanı Özer: Prensibimiz her şartta eğitimin devam etmesi

Eğitim Haberleri

“Deprem bölgesinde 396 ana sınıfı, 127 ilkokul, 168 ortaokul, 277 lise, 32 özel eğitim okulu, LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere destek amacıyla açılan 717 Destek Yetiştirme Kursu noktasında öğrencilerimize desteğimiz sürüyor.”

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Yerinden yaptığı incelemelerle sahadaki gelişmeleri takip eden Bakan Özer’e, depremzede öğrenciler için yapılan kolaylıkları sorduk. Özer getirilen düzenlemeler için şunları söyledi: 

> 10 ilde ikinci dönem tüm sınıf ve kademelerde ikinci dönem devam şartı aramıyoruz.

> 2023 LGS’de 8. sınıfın, YKS’de 12. sınıfın ikinci dönem konuları sınav kapsamına dâhil olmayacak.

> OHAL ilan edilen şehirlerdeki ortaokul ve lise kademelerindeki öğrenciler istemeleri hâlinde, ülke genelindeki okul pansiyonlarına doğrudan parasız yatılı olarak yerleşebiliyor.

> Afet bölgesinde her kademede kurulan 1.717 noktada çocukların eğitimleri sürdürülüyor.

Milli Eğitim Bakanı Özer: Prensibimiz her şartta eğitimin devam etmesi

> ‘Her şart altında eğitime devam’ prensibiyle deprem bölgesinde 396 ana sınıfı, 127 ilkokul, 168 ortaokul, 277 lise, 32 özel eğitim okulu, LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilere destek amacıyla açılan 717 Destek Yetiştirme Kursu noktasında öğrencilerin yanında bulunmaya devam ediliyor.

> Deprem bölgesindeki öğrencilere 200 bin kırtasiye seti ulaştırdık. 26 milyon ders kitabı ve yardımcı kaynağı yeniden basarak dağıtımına başladık.

> Afet bölgesindeki konteynerlere ve konteyner okullarda öğrencilerimizin TRT EBA’yı takip edebilmeleri için 5.560 televizyon kurduk.

> Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ile yürütülen çalışmalarla 418 psikososyal destek çadır/alanında bugüne kadar toplam 827 bin 975 öğrenci ve veliye ulaştık. Bu sayının 339 bin 326’sı velilerden, 488 bin 649’u öğrencilerden oluştu. 

> Etkinlik çadır/alanlarına 4 bin 267 psikososyal destek kiti gönderildi. Bu çadır/alanlarda okul öncesi, özel eğitim öğretmenleri ve 4 bin 574 rehber öğretmen/psikolojik danışman hizmet veriyor.

DEPREMDEN ETKİLENENLERE 'İZLEME GRUBU' OLUŞTURULDU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketi yaşanan illerden diğer illere nakil yaptıran öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinin sürekliliğini sağlamak için “Depremden Etkilenen Öğrencileri Takip ve İzleme Grubu”nu oluşturduklarını söyledi. Bakan Özer” Oluşturduğumuz izleme grubu ile en az ayda bir olmak üzere belirli periyotlarda deprem bölgesinden nakil yoluyla gelen öğrencilerin bulunduğu okulların ziyaret edilmesi, ihtiyaçların tespit ve temini için ilgili birimlerle iş birliği içinde çözüm üretilmesi sağlanacak” dedi.  Bakan Özer, öğrencilerin okulla buluşarak eğitime erişimlerini sağlamak için her türlü gayreti göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...