LGS tercihleri için son gün

- Güncelleme:
LGS tercihleri için son gün

EĞİTİM Haberleri

LGS tercih süreci bugün 17.00 itibarıyla son buluyor. Sonuçlar 24 Temmuz’da açıklanacak. 

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Milyonlarca öğrencinin 3 Temmuz’da başlayan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercih maratonu, bugün bitiyor. Sınav sonuçlarına göre 20 tercih yapma hakkı bulunan öğrencilerin, saat 17.00’ye kadar vakti var. E-Okul üzerinden yapılan tercih işlemlerinin, geçerli olması için mutlaka okulda onaylatılması gerekiyor.

Bu arada, öğrencilere yardımcı olması için Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan iki ayrı tercih robotu da devrede. Robotlar, birinci ve ikinci yerleştirmeye esas nakil sonuçlarına göre güncellenerek bugün süreç tamamlanana kadar açık olacak. Özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri ile yetenek sınavıyla öğrenci alan okulları iin de bugün son gün. Bu kurumlara kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı yeniden açılmayacak.

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar ise 24 Temmuz’da ilan edilecek. Yerleştirme işlemleri, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iki dönemde yapılacak. Birinci nakil işlemleri, 25-29 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tercih edilen okullardan hiçbirine yerleşilememesi durumunda ise ikinci nakil işlemleri için süreç başlayacak. Bu süreç ise 1-5 Ağustos tarihleri arasında olacak.

E-KAYIT SONUÇLARI AÇIKLANDI

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin e-Kayıt sonuçları erişime açıldı. Ana sınıfı, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin sonuçlarına, e-Devlet Kapısı’nda “Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)” hizmeti üzerinden ulaşılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...