Bahar şubatta başladı

Bahar şubatta başladı

EKONOMİ Haberleri

Şubatta sanayi üretimi ocak ayına göre yüzde 1,3, hizmet sektörü ciroları yüzde 2,2, perakende satış hacmi yüzde 0,8 yükseldi. Yaşanan toparlanmanın bahar aylarıyla birlikte daha da ivmelenmesi, istihdamın da beraberinde artışa geçmesi bekleniyor.

Ekonomide yeniden dengelenme süreci devam ederken, şubat verileri, birçok alanda toparlanmanın başladığına işaret etti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi şubatta, bir önceki aya kıyasla yüzde 1,3 artış kaydetti. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde; madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,4, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretim ve dağıtımı sektörü yüzde 0,8 arttı. Sanayide ciro endeksi ise, şubatta, bir önceki aya göre yüzde 2,4 yükseldi. Ticaret ciro endeksinde yüzde 1,8’lik, hizmet sektöründe yüzde 2,2’lik yükseliş kaydedildi. Öte yandan bir toparlanma da perakendede gerçekleşti. Şubatta perakende satış hacmi yüzde 0,8 yükseldi. Söz konusu ayda gıda satışları yüzde 0,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 0,9, otomotiv yakıtı satışları yüzde 0,4 yükseldi. Analistler, yaşanan toparlanmanın, seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte daha da ivmeleneceğini, olumlu gelişmelerin istihdam piyasasına da yansıyacağını ve işsizliğin, yılın ikinci yarısından itibaren düşüşe geçeceğini öngörüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...