Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Akaryakıt istasyonları şarj üniteleri istiyor

Akaryakıt  istasyonları şarj üniteleri istiyor

EKONOMİ Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, elektrikli yerli otomobilin 2022’de satışa sunulacağını açıklamasının ardından; Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS), “Akaryakıt istasyonlarına şarj üniteleri kurulsun” çağrısı geldi.

Osman Çobanoğlu ANKARA

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, Türkiye’de kurulan 600 civarındaki şarj ünitesinin 450 tanesinin AVM’lerde olduğunu belirterek “Elektrikli araçlar ülkemizde henüz istenilen yaygınlığa ulaşmadı. Bugünlerimizin, sistemin teknik ve altyapı omurgasının kurulması için şans olduğu kanaatindeyiz. Yerli otomobilin üretiminin ardından, bin adet alma taahhütümüz var. Bu otomobillerin şarj ünitelerinin mutlaka akaryakıt istasyonlarında olması adına sektörel bir hareket başlatmak istedik. Biz bayiler ve dağıtıcılar bu işin temelinde ciddi anlamda var olmaya başlamalıyız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...