Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sevgiliye 3 milyar liralık hediye

Sevgiliye 3 milyar liralık hediye

EKONOMİ Haberleri

14 Şubat Sevgililer Günü ile birlikte piyasalar da hareketlendi. Her yıl Sevgililer Günü haftasında çiçek, mücevher, elektronik eşya ve kozmetik gibi bazı ürünlerin satış cirolarında yüzde 100’e varan artışlar gözlendiğini ifade eden Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, organize perakendenin genelinde ise ortalama cironun yüzde 25 ila yüzde 30 arttığını kaydetti.

Bu yıl da benzer bir artış beklediklerini dile getiren Sinan Öncel “BKM verilerine göre, 2019’da Sevgililer Günü’nü de kapsayan 8-14 Şubat haftasında 913 milyon TL’lik elektronik eşya, 707 milyon TL’lik sağlık ürünü ve kozmetik, 344 milyon TL’lik de mücevher satışı yapıldı. Bu yıl da yine benzer bir artış trendi bekliyoruz. Bu yıl 14 Şubat’ta kartlı alışveriş tutarının, 500 milyon TL’si Sevgililer Günü’ne özel hediyelik alışverişi olmak üzere 3 milyar TL’nin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...